km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Helló Európa! Óriási bulit csapott a szombathelyi Fő téren a Wellhello

Helló Európa! Óriási bulit csapott a szombathelyi Fő téren a Wellhello

Több ezer ember lepte el Szombathely Fő terét csütörtökön este, hogy a Wellhellóval ünnepeljék az Európa-napot. Idén 20 éve ugyanis, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, ez alkalomból pedig ingyenes koncertet szervezett az önkormányzat és az AGORA Savaria.

2003. április 12-én tartottak országos népszavazást Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása ügyében, ez a maga 45,62 részvételi százalékával eredményes volt, az érvényesen szavazó választópolgárok 83,76%-a támogatta a belépést. Így végül 2004. május 1-jén Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz Ciprus, Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Málta, Szlovákia és Szlovénia társaságában.

Idén ünnepeljük tehát az uniós csatlakozás 20. évfordulóját, aminek nem nagyon tulajdonítottak jelentőséget országos szinten, csak néhány város ünnepelt. Köztük Szombathely, méghozzá május 9-én, az Európa-napon, ami az „Európa békéjét és egységét” ünnepli.

Az Európa-napot először az Európa Tanács ismerte el 1964-ben. Az Európai Unió később, az 1950-es Schuman-nyilatkozatra emlékezve kezdte el ünnepelni az Európa-napot, amit néha Schuman-napként vagy az Egyesült Európa napjaként emlegetnek. Mindkét napot az európai zászló kitűzésével és különböző online, valamint helyszíni tevékenységek sokaságával ünneplik az EU tagállamaiban, valamint az uniós intézmények székhelyén, Brüsszelben, Luxemburgban és Strasbourgban.

 

Több ezer ember lepte el Szombathely Fő terét csütörtökön este, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb bandájával, az idén 10 éves Wellhellóval ünnepeljenek és bulizzanak egy jót.

Fluor és Diaz pedig nem okozott csalódást: csinos táncoslányokkal, profi zenészekkel és technikával hatalmas bulit csaptak a nemcsak hardcore fiatal rajongókból álló közönségnek.

Még az sem ronthatta el a hangulatot, amikor valami gikszer akadt a dobbal, a srácok profin kezelték a helyzetet és egy kis mulatóssal dobták fel a hangulatot.

Fotó: Pataki Gergő

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.