km/óra
  2020.11.25., szerda  •  Katalin napja
Hatalmas erővel csapott le a vihar Szombathelyre

Hatalmas erővel csapott le a vihar Szombathelyre

Hatalmas felhőszakadás zúdult hétfő délután öt óra után Szombathelyre. Percek alatt elsötétedett az ég, majd pedig több mint félórán keresztül ömlött az eső, több helyen jéggel vegyesen. Az esőt erős széllökések is kísérték. A vihar több mint egy órán át tombolt, pusztítást hagyott maga után. Utcákat öntött el a víz, fák törtek ketté, ágak hevertek szanaszét.

 

Az utcákat sokfelé elöntötte az ár, a Szent Flórián körúton egy nagyobb szakaszon felgyűlt a víz, az autósok csak lassan tudtak áthajtani rajta.

 


Szentkirályon is tombolt a vihar 


A hétfői délutáni vihar kettétört egy öreg fát a Szent István és a Győzelem utca kereszteződésében. A lehullott ágak eltorlaszolták az utat, a tűzoltók a helybeliekkel együtt egy óra alatt tisztították meg úttestet, mondta el Tóth Kálmán, a körzet képviselője. A környéken nagy erővel tombolt a szél, a Rumi fasorát is is megtépázta a vihar.

 

 


A Joskar-Ola lakótelepet sem kímélte 


Letört faágak, felszín felett maradt, lassan elfolyó csapadékvíz. Ez a gyors, károk felmérése utáni helyzetjelentés. Kelemen Krisztián képviselő a Facebook-oldalán írta, hogy jelezte a problémákat a Városüzemeltetési Osztály felé. Holnap a Szompark megkezdi az ágak elhordását, hogy felszabaduljanak a járdák. 

 

 


OKF: mintegy 160 riasztás érkezett az Észak-Dunántúlról


Hétfőn kora estig mintegy 160 esethez riasztották a tűzoltókat a heves esőzések miatt az észak-dunántúli térségben - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-vel. 


Dóka Imre elmondta: a legtöbb bejelentést Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyéből kapták. Főként a hirtelen felgyülemlett esővíz szivattyúzásához kértek segítséget. A viharos szél több helyen vezetékeket is leszakított - közölte.

 

Látványos peremfelhővel érkezett a vihar

 

A Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebook-oldalára is sok fotó és helyzetjelentés érkezett a viharról és a károkról. Mint írták, Szombathelyre látványos peremfelhővel érkezett a délutánra várt zivatarrendszer. 

 


Fotók: Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebook-oldal/ Pomper Nikoletta

kapcsolódó cikkek
Másodfokú riasztások az intenzív esőzések miatt
Másodfokú riasztások az intenzív esőzések miatt
Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú riasztásokat adott ki Nyugat-Magyarországra az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután. Az érintett területeken a következő órákban olyan intenzív záporok, zivatarok lehetnek, amelyek során jelentős mennyiségű csapadék hullhat.
kapcsolódó cikkek
Másodfokú riasztások az intenzív esőzések miatt
Másodfokú riasztások az intenzív esőzések miatt
Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú riasztásokat adott ki Nyugat-Magyarországra az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután. Az érintett területeken a következő órákban olyan intenzív záporok, zivatarok lehetnek, amelyek során jelentős mennyiségű csapadék hullhat.
Savaria Fórum 29. évfolyam 43. szám - 2020.11.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Telefonos info-vonalat indít a Markusovszky kórház a betegek hozzátartozóinak
Éveken át verték és éheztették a gyerekeiket egy Körmend közeli településen
A Körmendi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az ellen a Körmend közeli településen élettársi kapcsolatban élő férfi és nő ellen, akik magatartásukkal éveken át veszélyeztették három gyermeküket, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
A Markusovszky kórház proszektúrája betelt, külső telephelyek bevonásával oldják meg a halottak tárolását
A nyugat.hu számolt be egy olvasójuk levele nyomán arról, hogy megtelt a szombathelyi Markusovszky kórház proszektúrája. Kérdéseiket elküldték a kórháznak, ma a 24.hu-nak elismerték, hogy valóban így van.
Új helyére került a város adventi koszorúja
Gulyás: pénteken veszi kezdetét az országos rendszeres tesztelés
A kormány legfontosabb felelőssége, hogy ha van orvosilag ellenőrzött, hatásos vakcina, akkor azt a lehető leghamarabb beszerezzük, ezért mindenkivel tárgyalunk, aki ilyen oltóanyagot Magyarország számára biztosítani tud - jelentette be a csütörtöki kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely közölte azt is, hogy jövő hét szerdán fogja a kormány az eddigi intézkedések hatásait értékelni, és döntenek majd arról, hogy szükség van-e további intézkedésekre, vagy sem.
legfrissebbek
Az EP aggasztónak tartja a médiaszabadság helyzetét az EU-ban
Az Európai Parlament (EP) rendkívül aggasztónak tartja a médiaszabadság helyzetét az Európai Unióban, elítéli az újságírókat célzó erőszakot, zaklatást és nyomásgyakorlást, továbbá követeli a médiára gyakorolt kormányzati befolyás mértékének, valamint a tulajdonosi szerkezet átláthatóságának vizsgálatát - derült ki az uniós parlament brüsszeli plenáris ülésén szerdán elfogadott állásfoglalásából.
Újabb európai ország hosszabbítja meg a korlátozásokat
Litvániában december 17-ig meghosszabbítják a részleges karantént, mert továbbra is magas a koronavírussal fertőzöttek száma - jelentette be szerdán a vilniusi kormány.
Elhunyt Diego Maradona
Életének 61. évében elhunyt Diego Armando Maradona, az argentin válogatott világbajnok klasszisa, a Boca Juniors, a Napoli és a Barcelona korábbi játékosa.
A kínai elnök gratulált Joe Bidennek
Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán gratulált Joe Biden várható amerikai elnök választási győzelméhez.
Nem sikerült a pontszerzés a Haladás-Viktóriának a Kelen otthonában
A hajrá-beli gólzáporból a hazaiak jöttek ki jobban, így Könczey Zsolt együttese otthon tartotta a három pontot.