km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Húszéves a Haladás Szurkoló Kör

Húszéves a Haladás Szurkoló Kör

Két évtizeddel ezelőtt döntött úgy a zöld-fehérek drukkerek egy része, hogy megalakítja a Haladás Szurkolói Kört. A jeles ünnepre a múlt szombaton családi napon emlékeztek meg a drukkerek. A rendezvényen egykori játékosok és edzők is megjelentek, akik épp úgy remekül érezték magukat, mint az összes többi sportbarát.

 

2002-ben, az Újpesttel vívott kupadöntő előtt határozott úgy a Hali-drukkerek egy része, hogy megalapítja a Haladás Szurkolói Kört. Még a régi stadion büféjében jött létre az új egyesület, amely az elmúlt két évtizedben számtalanszor állt ki a csapat mellett. Keringer Zsolt, a kör vezetője elevenített fel néhány emlékezetes momentumot. 


- Sokszor kiálltunk a gárda mellett: volt itt minden, kiesés, kis híján megszűnés, aztán bizakodás Bíró Péter idejében, majd csalatkozás, újra építkezés. Mi mindenben kivettük a részünket. Társainkkal együtt volt, hogy mezeket és mosógépet vásároltunk, máskor műanyagüléseket szereltünk. Rendszeresen szerveztünk idegenbeli meccseinkre túrákat, közben pedig a kispályás focitornákat is életre hívtuk: itt a kispesti barátaink mellett voltak vendégségben Kaposvárról, Kecskemétről, de Békéscsabáról is. A fennállásunk 20. évfordulóját szerettük volna méltóképpen megünnepelni, ebben nagy köszönet a másik három szurkolói csoportnak is (GWA, GKG, Dogs Elite). Olykor persze hallatjuk a hangunkat akkor is, amikor elégedetlenek vagyunk, de azt pontosan tudható rólunk, hogy mindig a Haladás mellett állunk – mesélte Keringer Zsolt. 


A söptei sportpályán nagyszerű hangulatban telt a délután. A kicsik légvárban üthették el az időt, míg mások focizhattak, íjászkodhattak. Nem maradt el a közös vacsora sem. Előtte megemlékeztek a drukkerek egykori szurkolótársaikról, akik már nem lehetnek közöttünk. 
Guzmics Richárd, együttesünk válogatott védője is kilátogatott az eseményre, de megjelent Király Gábor és Artner Tamás is. 


- Azt láttam, hogy mindenki remekül szórakozott, sokat sztoriztunk, felelevenítettünk emlékezetes meccseket. Amit tapasztaltam, az az egység, amely a Haladás-családot körülveszi. Nekünk, játékosoknak hatalmas megtiszteltetés, hogy a zöld-fehéreket erősíthetjük, erősíthettük – fogalmazott Guzmics Richárd.


 
Krilov István
Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.