km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Húszéves a Haladás Szurkoló Kör

Húszéves a Haladás Szurkoló Kör

Két évtizeddel ezelőtt döntött úgy a zöld-fehérek drukkerek egy része, hogy megalakítja a Haladás Szurkolói Kört. A jeles ünnepre a múlt szombaton családi napon emlékeztek meg a drukkerek. A rendezvényen egykori játékosok és edzők is megjelentek, akik épp úgy remekül érezték magukat, mint az összes többi sportbarát.

 

2002-ben, az Újpesttel vívott kupadöntő előtt határozott úgy a Hali-drukkerek egy része, hogy megalapítja a Haladás Szurkolói Kört. Még a régi stadion büféjében jött létre az új egyesület, amely az elmúlt két évtizedben számtalanszor állt ki a csapat mellett. Keringer Zsolt, a kör vezetője elevenített fel néhány emlékezetes momentumot. 


- Sokszor kiálltunk a gárda mellett: volt itt minden, kiesés, kis híján megszűnés, aztán bizakodás Bíró Péter idejében, majd csalatkozás, újra építkezés. Mi mindenben kivettük a részünket. Társainkkal együtt volt, hogy mezeket és mosógépet vásároltunk, máskor műanyagüléseket szereltünk. Rendszeresen szerveztünk idegenbeli meccseinkre túrákat, közben pedig a kispályás focitornákat is életre hívtuk: itt a kispesti barátaink mellett voltak vendégségben Kaposvárról, Kecskemétről, de Békéscsabáról is. A fennállásunk 20. évfordulóját szerettük volna méltóképpen megünnepelni, ebben nagy köszönet a másik három szurkolói csoportnak is (GWA, GKG, Dogs Elite). Olykor persze hallatjuk a hangunkat akkor is, amikor elégedetlenek vagyunk, de azt pontosan tudható rólunk, hogy mindig a Haladás mellett állunk – mesélte Keringer Zsolt. 


A söptei sportpályán nagyszerű hangulatban telt a délután. A kicsik légvárban üthették el az időt, míg mások focizhattak, íjászkodhattak. Nem maradt el a közös vacsora sem. Előtte megemlékeztek a drukkerek egykori szurkolótársaikról, akik már nem lehetnek közöttünk. 
Guzmics Richárd, együttesünk válogatott védője is kilátogatott az eseményre, de megjelent Király Gábor és Artner Tamás is. 


- Azt láttam, hogy mindenki remekül szórakozott, sokat sztoriztunk, felelevenítettünk emlékezetes meccseket. Amit tapasztaltam, az az egység, amely a Haladás-családot körülveszi. Nekünk, játékosoknak hatalmas megtiszteltetés, hogy a zöld-fehéreket erősíthetjük, erősíthettük – fogalmazott Guzmics Richárd.


 
Krilov István
Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Több mint 15 ezren látták a Sisi kiállítást
Rendkívüli sikerrel zárult a Sisi - Királyné feketén fehéren című kiállítás a Savaria Múzeumban. Márciusban rendezték be a dísztermet Erzsébet személyes tárgyaival, naplóbejegyzéseivel, ruháinak rekonstrukcióival, több mint 70 eredeti műtárgyat lehetett megtekinteni. A kiállításban pénteken délután tartottak záró tárlatvezetést.
Decembertől zárva lesz a Víztorony
Megállt a kereszteződésben, majd megütötte a másik autóban ülő férfit Bükön
Meteorológiai szolgálat: közelítjük a 100 Celsius-fokos különbséget
Megközelíti a 100 Celsius-fokot a hőmérséklet-különbség Argentína és Oroszország között - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
Három baleset egy nap alatt a vasi utakon
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 27-én 5 óra és 2022. november 28-án 5 óra közötti időben egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.