km/óra
  2022.09.30., péntek  •  Jeromos napja
GYSEV: Több napos vágányzár lesz a Szombathely–Szentgotthárd vonalon

GYSEV: Több napos vágányzár lesz a Szombathely–Szentgotthárd vonalon

A Sopron - Szentgotthárd viszonylatban közlekedő vonatok menetrendje Sopron - Körmend állomások között nem változik

A GYSEV hivatalos oldalán jelent meg a hír, miszerint a Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkálatok miatt 2022. augusztus 13-án (szombat), augusztus 14-én (vasárnap), valamint szeptember 24-én (szombat) napközben néhány vonat módosított menetrend szerint közlekedik, a Körmend és Szentgotthárd állomások között pedig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.  

A Nádasd–Körmend–Szombathely kombinált viszonylaton a helyközi autóbuszjáratok változatlan menetrenddel közlekednek, a Szentgotthárd–Körmend–Zalaegerszeg kombinált viszonylaton a vágányzár idején igénybe vehető átszállási lehetőségekről külön hirdetmény készült.

 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Vasi néptáncpanoráma és verbunk napja a Berzsenyi téren
Idén a "Vasi néptánc-népzenei együttesek műsora" programjai mellett kerül megrendezésre - a Hagyományok Háza kezdeményezése alapján - "Verbunk napja" című programsorozat, amelyen hagyományos táncaink és a kiváló táncosok 5 helyszínen várják az érdeklődőket: Budapest, Nyíregyháza, Székelyudvarhely és Zselíz mellett Szombathelyen a Berzsenyi tér ad helyet a programnak október 1-én, 14 órától - adja hírül a Vaskarika.
Az Európai Diáksport Napja: programok a Zrínyiben is
A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksport napon ma ismét megmozdulnak a kontinens iskolái. Hazánkban közel 1.400, Európa-szerte pedig közel 10 ezer iskolában szerveztek élménysport programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma: a zöld környezetünk védelme mentén pedig számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehetnek a gyerekek.Szombathelyen a Zrínyi iskolában tartották a rendezvényt.
Szerződést kötöttek a duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnervállalatokkal
A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal. A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek - olvasható az ELTE SEK oldalán.
A közgyűlést értékelték a frakciók
Elfogadta a közgyűlés a 74 pontos takarékossági csomagot, a fideszes képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Erről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon pénteken.
Elgurult a Kerek Kerék Mesejárat
Mesés buszjáratok is indultak ma a menetrend szerintiek mellett a szombathelyi vasútállomásról. A népmese napjának alkalmából a buszokon közismert helyi személyiségek olvastak mesét a gyermekeknek. A program a Blaguss és az Agora szervezésében valósult meg.