km/óra
  2020.12.01., kedd  •  Elza napja
Győzelem a negyedik meccsen: simán nyert a Haladás a Szolnok ellen

Győzelem a negyedik meccsen: simán nyert a Haladás a Szolnok ellen

Gyakorlatilag 8 perc alatt lerendezte a Haladás NB II-es csapata a Szolnok elleni vasárnapi találkozót: a zöld-fehérek két gólt rámoltak be a vendégeknek a meccs elején. A vége 3-0 lett, a szombathelyiek három döntetlen után győztek.

SZOMBATHELYI HALADÁS - SZOLNOKI MÁV FC 3-0 (2-0). Szombathely, 2340 néző, vezette: Zám.
Haladás:
Gyurján – Jancsó, Jagodics, Németh Milán – Holdampf – Németh Márió (Doktorics Á. 78.), Medgyes, Kiss B., Füleki – Gaál (Nyári P. 68.), Novák (Eszlátyi 56.).
Szolnok: Molnár-Farkas - Rokszin (Nagy K. 59.), Bárdosi, Horgosi, Tisza - Csirmaz, Tóth B. (Berdó 83.), Kovács O., Annus - Vólent (Simon, 60.), Földi.
 

A Haladás kezdőjében kapott helyet a két hete, a Siófok ellen csuklótörést szenvedett Gaál Bálint. A támadót kedden megműtötték, csütörtökön viszont már edzett és egy speciális rögzítőkötéssel vállalni tudta a játékot, írta a meccsről a haladas.hu. Szintén kezdő volt Novák Csanád, a két méter magas a futballista a nyáron próbajátékon szerepelt Szombathelyen, a héten visszatért és pénteken aláírta szerződését. A 24 éves, tapolcai születésű Novák az NB I-ben eddig 91 meccsen szerepelt és 11 gólt szerzett.  A támadó az elmúlt szezont kölcsönben az akkor NB II-es ZTE-ben töltötte, ott 30 bajnokin öt találatig jutott.

A mérkőzés előtt a 65. születésnapját csütörtökön ünneplő Vörös Csabát köszöntötte Tóth Miklós ügyvezető igazgató és kolléganője, Szalayné Fehér Rita. 

3. perc:Egy bal oldali akció végén a jobb szélen érkező Medgyeshez került a labda, a támadó 19 méterről a hosszú, jobb sarokba lőtt (1-0).

8. perc: Jobb oldali támadás után Novák hét méterről a jobb sarokba fejelt (2-0).

76. perc: Kiss Bence futott el a bal szélen, Németh Márióhoz passzolt, a támadó tíz méteres lövését a kapus bravúrral védte a kipattanót Eszlátyi hét méterről az üres kapuba helyezte (3-0).

Savaria Fórum 29. évfolyam 44. szám - 2020.11.27.
Savaria Fórum 29. évfolyam 44. szám - 2020.11.27.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Kurz: Ausztria a nyugati tartományokban kezdi a tömeges tesztelést
Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést a nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején.
Péntektől változtak a kapcsolattartási szabályok Ausztriában
November 27-től változtak a személyes kapcsolattartás szabályai a kijárási korlátozás idején. Az új rendelet értelmében a közeli hozzátartozók közé csak a szülők, gyermekek és testvérek tartoznak majd, a nagyszülők viszont vigyázhatnak kiskorú unokáikra. Péntektől a háztartások egyszerre csak egy vendéget fogadhatnak, olvasható az orf.at-n.
Ausztriában a tömeges tesztelés december 5-én kezdődik
Elkészültek a koronavírus-tömegteszt tervek Ausztriában. December elején a tanárok, majd a rendőrök tesztelését végzik el, ezt követi önkéntes alapon a lakosság tesztelése. A tesztek mindenki számára ingyenesen elérhetőek lesznek, olvasható az orf.at-n.
Rendőrautók vettek körbe egy Volvót Szombathely határában – több embert előállítottak a járműből
Kőszeg felé tartott a 86-os és 87-es főút közös szakaszán, Szombathely határában egy Volvo személyautó, amikor hirtelen több rendőrautó kényszerítette megállásra a sofőrt.
Szerdán több szombathelyi utcában is áramszünet várható
Az E.On üzemszüneti értesítője szerint 2020. december 2, án, szerdán reggel 7.30-tól délután 13.30-ig az alábbi területeken lesz áramszünet a hálózat fejlesztése miatt:
legfrissebbek
Termelői gasztrokaluz vezet át minket az országon
TOP 100 termelő címmel gyűjti össze a legmagasabb minőségű magyarországi alapanyagok előállítóit és beszerzési forrásait a Magyar Konyha legújabb gasztrokalauza. A 136 oldalas, térképpel ellátott kiadvány a magazin most megjelent ünnepi számával együtt érhető el.
Milliós bírság vár a Barcára Messi emlékezése miatt
A FIFA szabályzata szerint 3000 eurós büntetést fog kapni a Barcelona, amiért Lionel Messi Diego Maradona mezével emlékezett a múlt héten elhunyt argentin legendára.
Jövő decemberben lesz a téli Universiade
Jövő decemberben rendezik meg az eredetileg januárra tervezett, de már korábban elhalasztott téli Universiadét, amelyet 2021-ben még ezen a néven bonyolítanak le.
Évtizedek óta nem volt ilyen tiszta az európai levegő
Az Európai Unió üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben, a kibocsátások 24 százalékkal csökkentek az 1990-es szinthez képest - derült ki az Európai Bizottság hétfőn közzétett éves uniós éghajlat-politikai eredményjelentéséből.
Meg akarta ölni Szombathelyen a volt barátnőjét, 13 évet kapott
A Szombathelyi Törvényszék a vádlottat 1 rendbeli előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, 1 rendbeli hamis vád bűntette, 1 rendbeli hamis tanúzásra felhívás bűntette, 2 rendbeli zaklatás vétsége, 1 rendbeli folytatólagosan, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és 1 rendbeli személyes adattal visszaélés vétsége miatt halmazati büntetésül 13 év fegyházra, 5 év Vas megye területéről való kitiltásra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, áll az ügyészség közleményében.