km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Gyalogátkelőhelyen ütött el egy nőt egy Renault taxi Szombathelyen

Gyalogátkelőhelyen ütött el egy nőt egy Renault taxi Szombathelyen

A gyalogos az elsődleges adatok alapján súlyos sérülést szenvedett. A járművezető lába az elmondása alapján az első fékezésnél lecsúszott a pedálról a sarka alá került gyümölcs miatt, írja a 112press.hu.

A tudósításban ez áll: "Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a szombathelyi 11-es Huszár úton szombaton délután. A belváros felé tartott egy Renault személygépkocsi, amelynek a vezetője kis késéssel észlelte, hogy a Bezerédi Amália utca kereszteződése utáni gyalogátkelőhelyen a menetirány szerinti jobb oldalról két gyalogos indult el. Az autót vezető középkorú férfi elmondta, hogy közvetlenül a gyalogátkelőhely után egy szürke autó parkolt és a gyalogosok mögötte tartózkodtak, emiatt nem vette észre őket azonnal.

Amikor a sofőr meglátta az elöl haladó nőt, akkor erősebben akart a fékre lépni, de az elmondása alapján a sarka megcsúszott egy mandarinon, a lába pedig lecsúszott a pedálról. A következő fékezésnél pedig már késő volt, az autó elütötte a férje előtt átkelő asszonyt, aki a fejével betörte a szélvédőt és az aszfaltra zuhant. A taxi mögött érkező autós azonnal tárcsázta a segélyhívót és ő is a sérült segítségére sietett. A férfi megvárta a helyszínelőt és elmondta, hogy mit tapasztalt.

Azt többen is elmondták, hogy az elütött, erősen vérző fejű asszonnyal végig lehetett kommunikálni, teljesen tiszta volt a tudata a fejét ért ütés ellenére is. Az autó elején és a motorháztetején nem látszódott rongálódás. (A rendszámtábla számrésze feletti bevágást a lökhárítón egy fém tárgy okozta korábban, nem a mostani balesetnél keletkezett.)

A mentők a gyalogost a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba kórházba szállították, az elsődleges adatok alapján súlyos sérüléssel.

A helyszíni szemle ideje alatt sávelhúzással, 2x1 sávon haladhatott a forgalom. Volt olyan belváros felé tartó járművezető, aki a szemből érkezők külső sávjába tért át, miután balról kikerülte a terelőkúpokat és a szemből érkező heves villogtatására megállt, majd némi mutogatás után értette meg, hogy rossz sávban halad. Olyan sofőr is volt, aki a helyszínen zajló munkálatokat nézte haladás közben, miközben előtte a kijelölt gyalogátkelőhelynél megállt egy autó, hogy átengedjen egy gyalogost. Az újabb baleset elmaradt, miután az elkalandozó figyelmű sofőr autója sistergő kerekekkel meg tudott állni.

A balesetet okozó Renault vezetője a pedálok elől kivett, széttaposott mandarint letette az út széli fa tövébe, emiatt viszont egy férfi szólt rá, hogy ne szemeteljen.

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit."

(Fotó: Tánczos Mihály)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak