km/óra
  2023.01.29., vasárnap  •  Adél napja
Gombadömping a piac standjain

Gombadömping a piac standjain

Hegyekben áll a gomba a Vásárcsarnok standjain. Ahogy megérkezett az esős idő, úgy megjelentek a gombák az erdőkben, így a szombathelyi piac árusainál is. Sok fajtából lehet válogatni, az árak a tavalyi évhez képest még nem változtak.

 

Nagy volt a sürgés-forgás reggel a piac gombás standjai körül a Hunyadi út felőli kiscsarnokban. Többek között róka-, szegfű-, galamb-, őzláb-, törzsökgomba és vargánya közül válogathattak a vásárlók. A gombák különlegesebb fajtái is megtalálhatók a piacon, a legnépszerűbbek viszont idén is a gyakori, ismert kalaposok.


A gomba ára egyébként a tavalyihoz képest még nem változott. A vargánya kilója jelenleg 5000 Ft, de a kereslet-kínálat függvényében ez hétről-hétre változhat. A piacon egyébként gombavizsgálatot is végeznek. Keddtől vasárnapig várják a lakosságot.


Polákovics Marietta, a Szombathelyi Vásárcsarnok ügyvezető igazgatója az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy hétköznapokon 6 és 10 óra között, hétvégén 5 és 12 óra között várják a lakosságot gombavizsgálat céljából.


A piacon gombákhoz kapcsolódó programokat is szerveznek: október első két hetében kiállítás nyílik. 


Polákovics Marietta hozzátette, hogy a Gombászklub is szervezi itt az előadásait. Október 11-től kisiskolásokat és óvodás csoportokat fogadnak, gombaszakértők kreatív foglalkozásokkal várja őket, ehhez előre be kell jelentkezni. 14-én pénteken pedig a szokásos, havonta egyszer megrendezésre kerülő ételkészítési bemutató és rendezvény alkalmával a gombák kerülnek a középpontba. Gomba kvíz, totó, népszerű játékok, foglalkozások, ételkészítési bemutató, élőzene várja az érdeklődőket.


Meghirdettek egy fotópályázatot is, "Találkozás a gombákkal" címmel. Két kategóriában várnak bármilyen gomba témájú fényképet. A legjobbakat szakértő zsűri választja ki, és a közönség is szavazhat a piac Facebook-oldalán minél több lájkkal, illetve a helyszínen papír alapon. A képeket e-mailen, az info@szombathelyipiac.hu címre lehet elküldeni október 5-én délig. A fotókat kiállításon is bemutatják.

 

 

Fotó: Szombathelyi Városi Vásárcsarnok Facebook-oldal
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 1.szám - 2023.01.21.
Savaria Fórum 32. évfolyam 1.szám - 2023.01.21.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Fák közé hajtott egy autó Sitke térségében, a Sárvár felé vezető szakaszon
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
Három napon át várja a diákokat a szombathelyi Pilvax kávézó
A programra általános iskolás és gimnazista csoportok is szép számmal regisztráltak.
legfrissebbek
Megszakadt a Falco veretlenségi sorozata, megálljt parancsolt a címvédőnek a DEAC
A debreceniek a Szolnok után a címvédő orra alá is borsot törtek és 75-81-re nyertek az Aréna Savariában.
Komáromba utazik az SZKKA
Vasárnap este 6 órától a Komáromban lép pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) NB/I B-s női kézicsapata. Mindkét gárda 21 ponttal várja az összecsapást.
Wagner András Sétány avatóünnepség lesz február 6-án
Az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. tette közzé a Wagner András Sétány avatóünnepség részletes programját.
Egis Körmend: Bravúros győzelem Fehérváron
A férfi kosárbajnokság 18. fordulójában a vasi együttes meglepetésre 73-82-re nyert az Aronic-Alba Fehérvár vendégeként.
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.