km/óra
  2023.12.01., péntek  •  Elza napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Gólöröm cseh módra: 0-6 után gólt lőttek, mindenki ledobta a mezt, 16 sárgát kaptak

Gólöröm cseh módra: 0-6 után gólt lőttek, mindenki ledobta a mezt, 16 sárgát kaptak

Tizenhat sárga lapot kasszírozott a 82. percben a cseh legutolsó osztályban szereplő futballcsapat: a játékvezető az Úpohlavy valamennyi játékosát besárgazta, amiért egységesen mezlevétellel ünnepelték a gólukat, amit akkor szereztek, amikor az ellenfél már 6-0-ra vezetett. Az akció világhírt hozott a bajnokságban egyetlen győzelemmel álló egyesületnek.

Az iDnes.cz portál újságírója, Petr Bílek kereste a klubelnököt, a 45 éves Jiří Lascht, aki maga is kezdőcsapat tagja volt november 4-én. A játékos-prezident elmondta, idegenben játszottak a szezon utolsó meccsén és az ellenfél már 5-0-ra vezetett a szünetben. Miután a második félidőben sokáig nem kaptak gólt, kitalálták, ha ők is lőnek (tíz meccs után 11-49 a gólarányuk), akkor az egész csapat - a cserék is - levetik a mezét, mivel a házigazda Libochovany kapuját sorozatban négy meccsen senki nem vette be.

A 82. percben Martin Blížilnek sikerült gólt lőnie, az Úpohlavy pedig kollektíven vetkőzött - a cserék pedig beszaladtak a pályára, nekik ez kellett a sárga laphoz, a kispadon ugyanis nem tilos a mezlevétel. A játékvezető nem tudta mit tegyen, az elnöknek kellett felvilágosítani, hogy miről van szó, ráér meccs után beírni a lapokat. Utána még egy gólt lőttek - ezzel 6-2 lett a végeredmény, viszont már a Libochovany-drukkerek is nekik szurkoltak, volt, aki mezt akart vásárolni tőlük, de nem adták, mert a Teplicéből érkezett játékosok adományozták a klubnak azokat. 

A 16 sárga azonnal sláger lett a közösségi médiában, az egész világon megosztották különböző oldalak, mi a német Kickertől jutottunk el a cseh csapathoz.

- Vasárnap nagyon sokan összegyűltünk a kocsmában, és késő estig beszélgettünk az esetről. Nem is sejtettük, hogy ekkora hatása lesz - mondta az elnök a cseh portálnak. Az akcióról nem készült se fotó, se videó, a klubvezető arról beszélt, a községnek 259 lakója van, de diák nincsen  a településen. Örülünk, hogy életben tartjuk a futballt, jelentette ki Jiří Lasch.
 

Az Úpohlavy csapata: összetartó kollektíva, még a sárga lapokat is együtt kapják
Az Úpohlavy csapata: összetartó kollektíva, még a sárga lapokat is együtt kapják

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 42. szám - 2023.11.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 42. szám - 2023.11.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Anyagi vészhelyzet a Szombathelyi Haladásnál
Az alkalmazottak (játékosok, edzők, stábtagok) több hónapja nem kaptak fizetést a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságtól, ha a többségi tulajdonos, Homlok Zsolt nem rendezi az adósságot, decemberben akár meg is szűnhet a zöld-fehér együttes, értesült az ugytudjuk.hu.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Csokimikulásért törtek be fiatalok a szombathelyi vásár Mézeskalács Házikójába
A 2023-as Szombathelyi Adventi Vásár nyitónapját megelőző éjszakán a kameraképen vették észre a közterület-felügyelet munkatársai, hogy két fiatal próbál bejutni a lezárt Fő téri Mézeskalács Házikóba - adja hírül a város hivatalos Facebook-oldala.
legfrissebbek
Dr. Bödör Géza: Amerikából jött, de ezúttal nem ő volt a pilóta
Dr. Bödör Géza orvosprofesszor, laborvezető (University of Colorado, Denver) miként került a szombathelyi vérellátóból egy amerikai egyetemi katedrára? Nos, ez is kiderült mindazok számára, akik ellátogattak csütörtökön este a könyvtárba. Spiegler Tibor, a helytörténeti gyűjtő, mint volt osztálytárs invitálta meg a professzort, aki kalandos életéről az előadás előtt mesélt. A mostani hazatérése apropóját az adta, hogy a minap volt a 45. orvosi egyetemi évfolyam-találkozója.
„A zene felszabadít, erőt ad, segít leküzdeni félelmeinket”
Adventi jótékonysági hangversenyt rendezett a szombathelyi Zonta Club, a Művészeti és a Premontrei Gimnázium a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja alkalmából.
Futsal Bajnokok Ligája: remekül kezdett, de alulmaradt a tavalyi Final Four-résztvevő Anderlechttel szemben a Haladás
A magyar bajnok egy öngóllal és Henrique Diniz egészen elképesztő találatával 2-0-ra vezetett, ezt követően azonban már csak a belgák találtak be, akik végül 5-2-es győzelmet arattak.
Átadták a balatoni bringakör Balatonudvari és Vonyarcvashegy közti szakaszát
Átadták a balatoni bringakörút Balatonudvari és Vonyarcvashegy közötti, 10,5 kilométeres, megújult szakaszát csütörtökön.
Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék Szombathelyen a hétvégén
Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék december első hétvégéjén: pénteken kiadós mennyiség esőre, szombaton pedig esőre, havas esőre, havazásra kell készülni erős, néhol viharos széllel, majd vasárnap kisüt a nap. Nagy lesz a hőmérséklet-különbség az északkeleti és a déli országrészek között: szombaton napközben mínusz 1 és plusz 15 fok között lesz a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.