km/óra
  2021.07.27., kedd  •  Olga, Liliána napja
Futsal: hazai környezetben is nyerni tudott a Haladás és egy lépésre került a bajnoki címtől

Futsal: hazai környezetben is nyerni tudott a Haladás és egy lépésre került a bajnoki címtől

Nem volt ellenszere a Berettyóújfalunak a remekül játszó szombathelyiekkel szemben.

 

FÉRFI FUTSAL NB I, BAJNOKI DÖNTŐ 2. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE - MVFC BERETTYÓÚJFALU 5-2 (3-1)

Haladás: Alasztics - Kovács, Hajmási, Dróth, Vas     Cserék: Homlok, Nagy, Horváth, Sipos, Dávid, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Henrique Diniz, Vidák

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Berettyóújfalu: Mezei - Horváth, Nagy, Rábl, Szabó    Cserék: Sándor - De Oliveira, Rézműves, Gál, Kártik, Sidnei, Takács, Da Silva, Yubero

Edző: Sergio Mullor Cabrera

Gólszerzők: Vas 5., Henrique Diniz 10., Vidák 10., Dróth 2 (22., 27.),  ill. Kártik 20. Kovács 36. (öngól)

 

Egészen remek második félideji teljesítményének köszönhetően fordítani tudott és 6-3-as győzelmet aratott a Haladás VSE Berettyóújfaéuban a bajnoki döntő szombati első mérkőzésén. A zöld-fehérek ezúttal is valami hasonlóval szerettek volna kirukkolni, azzal a különbséggel, hogy már az első perctől fogva kontrollálják a találkozót. 

 

Ennek szellemében is kezdett a Juanra-legénység, bár akkor tempóról nem lehetett beszélni, mint a három nappal ezelőtti összecsapáson. Helyzetek adódtak, - legnagyobb Dróth Zoltán előtt -,  a hazaiak játszottak kezdeményezőbben a kilátogatók nagy örömére. Az 5. percben ez már gólban is megmutatkozott, miután Vas Ádám pazar találatával vezetéshez jutott a HVSE. A bekapott gól után igyekezett magára találni a vendég alakulat, próbálták fokozni a tempót, azonban Alasztics, valamint a védelem remekül állta a sarat. Sőt, a 10. percben előbb egy Henrique-szabadrúgás, majd egy labdaszerzést követően Vidák Balázs révén is betaláltak a szombathelyiek. Teljes tanácstalanság lett úrrá a hajdúságiakon, nem tudtak mit kezdeni a labdával, ehhez azonban kellett a házigazda nagyon agilis és fent kezdődő letámadása is. Sokáig úgy tűnt, hogy 3-0-ával ér véget a félidő, pár másodperccel a lefújás előtt azonban az előző találkozóhoz hasonlóan ezúttal is betalált Kártik Zsombor, visszaadva ezzel a reményt a Berettyónak.

 

Ez viszont nem tartott sokáig, a fordulás ugyanis Szabó helyzete kimaradt, Dróthé viszont nem, a Haladás klasszisa szintén szépségdíjas találattal iratkozott fel a góllövők közé. A vendégek szépítésért küzdöttek, a vasiak pedig a mérkőzés lezárásáért, az ötödik találatért. Sergio Mullor Cabrera együttese meglehetősen kapkodósra vette a figurát, sok volt a hiba, a pontatlanság a játékukban, Dróth Zoltánék viszont okosan, takitkusan játszva őrizték előnyüket. Már viszonylag hamar átállt öt a négy elleni játékra a Berettyóújfalu, de ebbe is belehibáztak, Dróth pedig kegyetlenül büntetett, ezzel pedig már 5-1-re vezetett a Haladás. A 36.percben aztán Kovács ért bele szerencsétlenül egy centerezésbe, miközben menteni próbált a mögötte érkező berettyói játékos elől, de még így is háromgólos volt a szombathelyi előny. A vendégek minden mindegy alapon támadtak, nagyon kinyíltak, a hazaiak előtt pedig komoly lehetőségek adódtak az újabb gól megszerzésére: Nagy Kevin kapufát lőtt, de Vidák is igencsak közel járt a duplázáshoz. Újabb gól már nem született a találkozón, a Haladás VSE 5-2 arányban diadalmaskodott, ami azt jelenti, hogy amennyiben nyerni tud Berettyóújfaluban a szombaton 16 órakor kezdődő harmadik mérkőzésen, története első bajnoki címét ünnepelheti.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
14 éves lányt keres a szombathelyi rendőrség
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Nemet mondtak a magyar helyreállítási tervre
Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem nyújt az unió által elvárt garanciákat.
Szombathely az egészségipar fellegvárává válhat
A tervezett egészségipari fejlesztésekről és az ehhez kapcsolható uniós forrásokról tartott közös sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt a Városháza előtti téren. Elhangzott: mindhárman igyekeznek saját területükön tenni azért, hogy Szombathely az egészségipar fellegvárává váljon a jövőben.
legfrissebbek
Tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba
Az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához. 
Újranyithat a vízminőség miatt bezárt négy velencei-tavi strand
A jelenlegi eredmények szerint nem igazolt, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vizébe.
Márton Anna negyedik lett női kardban 
Márton Anna vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. 
Elkezdődött az őzek násza
Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. 
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját, hajnalig tart nyitva több vasi és zalai létesítmény is.
A Zalakarosi Fürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal and Spa is csatlakozott a programhoz.