km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Futsal: legyőzte a Tiranát és csoportgyőztesként jutott a legjobb 32 közé a Haladás a Bajnokok Ligájában

Futsal: legyőzte a Tiranát és csoportgyőztesként jutott a legjobb 32 közé a Haladás a Bajnokok Ligájában

A szombathelyiek százszázalékos mérleggel zárták a küzdelmeket, így várhatják az augusztus 30-i sorsolást.

 

FÉRFI UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA SELEJTEZŐ "C" CSOPORT, 3. MÉRKŐZÉS

TF TIRANA - HALADÁS VSE 2-3 (1-2)

Gólszerzők: Mejzini 16., Alaj 39., ill. Henrique Diniz 5., Nagy 10., Dróth 36.

 

Két győzelemmel indított, így igencsak kedvező helyzetből várta a keddi, mindent eldöntő összecsapást a Haladás VSE futsalcsapata az UEFA Futsal Bajnokok Ligájában. A Juanra-legénység ellenfele az 50%-os mérleggel rendelkező KF Tirana volt, amely első meccsét megnyerte, a következő játéknapon viszont alulmaradt a norvég Utleiraval szemben. 

 

A zöld-fehérek célja egyértelműen a legjobb 32 közé kerülés volt, ennek szellemében már az első perctől keményen letámadták az albánokat, magasra feltolt védekezésükkel pedig nem igazán tudott mit kezdeni a házigazda. Záporoztak a lövések a hazai kapura, óriási kedvvel játszott a szombathelyi együttes, remek megmozdulásokkal, lendületes játékkal rukkoltak elő Dróth Zoltánékk. Henrique Diniz révén előnybe is kerültek a vasiak, a brazil az 5. percben szépen húzott befelé, majd vette be a kaput. A Tiranának csak momentumai voltak, a HVSE irányított, egymást érték a nagyobbnál nagyobb helyzetek. A játékrész derekán egy okos szabadrúgásvariáció után Nagy Kevin volt eredményes, már kétgólos volt a szombathelyi vezetés. Ezt követően időt kért a házigazda, aminek az lett az eredménye, hogy feljavult a játékuk, és a szépítés is összejött nekik. A félidő hajrájában kisbüntetőhöz jutott a Haladás, ezt viszont nem sikerült értékesíteni, ráadásul a kipattanót is védte az albánok hálóőre, maradt a 2-1-es vendég vezetés.

 

A második félidőben jobban pörögtek a tiranaiak, ezzel együtt viszont kapkodóssá is vált a játékuk. A zöld-fehérek jól védekeztek, mindenhova odaértek, ennek köszönhetően pedig tartották egygólos előnyüket. Alasztics Marcell az előző mérkőzésekhez hasonlóan kiváló teljesítményt nyújtott, nagy biztonságot adott csapatának bravúrjaival. A hazaiaknak már nem volt veszítenivalójuk, így a folytatásban átálltak öt a négy elleni játékra, az ebben vétett hibát viszont megbüntette a Haladás: Dróth Zoltán szerezte meg a labdát és használta ki kíméletlenül a lehetőséget, amivel már 3-1-re vezetett a magyar bajnok. A véghajrához érkezve mindent egy lapra feltéve támadott a Tirana, másfél perccel a lefújás előtt be is találtak, ez azonban kevésnek bizonyult számukra. A szombathelyi alakulat története első nemzetközi szereplése alkalmával bravúros, 3-2-es sikerének köszönhetően a Bajnokok Ligája 32-es főtáblájára jutott.

 

A következő kör sorsolására augusztus 30-án, Nyonban kerül sor.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.