km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Futsal: kecskeméti sikerrel zárta az esztendőt a Haladás

Futsal: kecskeméti sikerrel zárta az esztendőt a Haladás

A szombathelyi zöld-fehérek 3-2-re diadalmaskodtak dobogóért harcoló ellenfelük otthonában a bajnokság 17. játéknapján.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 17. FORDULÓ

SG KECSKEMÉT FUTSAL - HALADÁS VSE 2-3 (0-2)

Kecskemét: Krajcsi Bence - Pál Patrik, Haász Benjámin, Fekete Márk, Szabó János, Rigó László, Lehotai Ákos, Hajnal Norbert, Bíró Attila, Kajtár Mátyás, Nemanja Milosavljevic, Suscsák Máté, Nádudvari Bence

Edző: Koós Károly

Haladás: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Homlok Levente, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Rutau Balázs

Edző: Felipe Conde

Gólszerzők: Pál Patrik 37.,  Bíró Attila 38., ill. Dróth Zoltán 13., Hajmási Milán 14., Rutai Balázs 24.

 

Négy nappal a Bajnokok Ligája elitkörének vége után már bajnoki pontokért szállt harcba a Haladás VSE futsalcsapata. Felipe Conde együttesére kőkemény ütközet várt, a zöld-fehérek ugyanis a komoly célokért küzdő Kecskemét otthonába látogattak.

 

A szombathelyiek kezdeményezően léptek fel, sok lövőhelyzetet alakítottak ki, birtokolták a labdát, több alkalommal is Krajcsi Bence bravúrja kellett, hogy 0-0 maradjon az eredményjelzőn. Javarészt a hazaiak térfelén zajlott a játék, a sok-sok lehetőség után pedig a 13. percben Dróth Zoltán váltott gólra egy oldalberúgást, előnybe került a címvédő (0-1). A házigazda még fel sem ocsúdott a bekapott gól után, amikor Alasztics Marcell védése után villámgyors ellentámadást vezettek a zöldmezesek: Vas Ádám lövésénél még hárítani tudott Krajcsi Bence, a kipattanót azonban Hajmási Milán már a kapuba továbbította (0-2). Az alföldiek érezték, hogy több kell tőlük, meg is próbáltak rátenni egy lapáttal, faragni azonban nem sikerült a hátrányukból, így kétgólos hátrányból várhatták a második felvonást. 

 

Ekkor sem lassítottak a vasiak, nagyon magas hőfokon pörögtek, a 24. percben Rutai Balázs révén pedig háromgólosra növelték a különbséget (0-3). Tetszetősen, taktikusan futballozott a HVSE, amivel nem is igazán tudott mit kezdeni a Kecskemét, akkor sem igazán szólhatott volna egy szót sem, ha tovább nyílik az a bizonyos olló. Így érkeztünk el a végjátékhoz, a hazaiak pedig nem volt veszítenivalójuk, így öt a négy elleni szerkezetre váltottak. Ebből hamar sikerült is gólt szerezniük, Pál Patrik volt eredményes, majd egy perccel később Bíró Attila váltotta gólra a kecskeméti csapatkapitány átadását (2-3). A hajrában így némi izgulnivalója azért volt a vendégeknek, ám mivel már újabb találat nem esett, így 3-2-es idegenbeli sikerrel búcsúztatták a 2023-as évet.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak