km/óra
  2021.07.27., kedd  •  Olga, Liliána napja
Futsal: esélyt sem adott a Berettyóújfalunak, bajnok a Haladás

Futsal: esélyt sem adott a Berettyóújfalunak, bajnok a Haladás

A szombathelyi alakulat története első bajnoki címét szerezte, emellett pedig első csapatként tudott bajnokságot nyerni a Haladás 102 éves fennállása óta.

 

FÉRFU FUTSAL NB I, BAJNOKI DÖNTŐ 4. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE - MVFC BERETTYÓÚJFALU 4-1 (2-0)

Haladás VSE: Alasztics - Hajmási, Dávid, Dróth, Vas   Cserék:  Homlok, Kovács, Nagy, Horváth, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Henrique Diniz, Vidák

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Berettyóújfalu: Sándor - Horváth, Nagy I., Rábl, Da Silva   Cserék: Mezei, Pereira, Rézműves, Szabó, Gál, Kártik, Nagy D., Takács, Yubero

Edző: Sergio Mullor Cabrera

Gólszerzők: Nagy 2 (11. ,21.), Dróth 16., Dávid 25., ill. Nagy 29.

 

A Berettyóújfalu második mérkőzését már megnyerte hazai pályán, így 2-1-es állásról folytatódott a Futsal NB I aranycsatája a 2020/2021-es szezonban. A szombathelyiek azzal a tudattal léphettek pályára, hogy egy győzelemre vannak a bajnoki címtől, a hajdúságiak pedig szerették volna életben tartani a reményeket és kiharcolni a mindent eldöntő ötödik mérkőzést.

 

A Haladás kezdett aktívabban, a zöld-fehérek sorra végezhették el a sarokrúgásokat, valamint az oldalberúgásokat. A legnagyobb lehetőség mégis a vendégek előtt adódott, Horváth Norbert helyzeténél viszont hatalmasat védett Alasztics. Hazai oldalon aztán szintén egy Horváth, méghozzá Péter veszélyeztetett, Sándor Máté azonban a helyén volt. Remek tempót diktáltak a csapatok, egy percre sem volt megállás, igazi döntőhöz méltó volt a színvonal. Henrique emelése kapu fölé ment, a 10. percben viszont Nagy Kevin kotorta kapu felé a labdát, ami aztán becsorgott a gólvonalon túlra, ezzel pedig megszerezte a vezetést a hazai gárda. Izzott a levegő a csarnokban, a szurkolók hatalmas hangulatot teremtettek, ami átragadt a játékosokra is. A Haladás aztán nagy esélyt kapott, hogy megduplázza előnyét, miután Sándor szabálytalankodott Dróth Zoltánnal szemben, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labda mögé Henrique állt, ami a kapufáról pattant vissza a brazilhoz, ám úgy, hogy senki nem ért hozzá, így hiába talált a kapuba második szándékból, a gól nem volt érvényes. A Berettyó elvétve tudott csak igazán komoly lehetőséget kialakítani, Nagy Imre előtt adódott egy ilyen, értékesíteni azonban nem sikerült. Ami Siposnak még nem sikerült, az Dróthnak a 16. percben igen: a zöld-fehérek klasszisa Yubero könnyelmű átadására csapott le, majd lőtte ki pazarul a jobb alsó sarkot, amivel már 2-0-ra vezettek a vasiak. Az első játékrész utolsó perceiben aztán igazi tűzijáték alakult ki. Egymást érték a nagyobbnál nagyobb helyzetek, előbb Alaszticsnak kellett óriásit védenie, ami után a kipattanót Rábl csúnyán fölébombázta, majd Hajmási találta el a kapufát ordító helyzetben. Gól már nen született a szünetig, így 2-0-ról várták a felek a folytatást.

 

Nem is álmodhattak volna jobb kezdésről a hazai szurkolók, egy perc elteltével ugyanis egy remekbe szabott szabadrúgás-variáció után a fiatal Nagy Kevin pókhálózta ki a bal felső sarkot és növelte háromgólosra a szombathelyi előnyt. A sötétmezesek megtörni látszottak, nem igazán volt benne a játékban, hogy vissza tudnak jönni a mérkőzésbe. Gál lövése nem sokkal a kapufa mellett ment el, szűk három és fél perccel a félidő kezdete után pedig máris átállt öt a négy elleni játékra Sergio Mullor Cabrera együttese. Hiába az emberelőnyös játék, a vendégek igazából csak tologatni tudták a labdát, a zöld-fehérek egy-egy labdaszerzése pedig egyenlő volt az életveszéllyel rájuk nézve. A 25. percben aztán újra talpon volt a Haladás Sportcsarnok, miután Dávid Richárd kotort be egy kipattanót. A szombathelyiek 4-0-ára vezettek és minden egyes perccel közelebb kerültek egy történelmi fegyvertényhez. A Berettyóújfalu továbbra is vészkapussal játszott, tudták, hogy ebben a helyzetben veszítenivalójuk már nincs, meg kell próbálni minél hamarabb gólt szerezni. A hazaiak sokat mozogva, nagyon fegyelmezetten védekeztek, Rábl Jánosék pedig nem találták a rést a pajzson. A zöld-fehér kontrák rendre ott hordozták magukban a gólveszélyt, megvoltak a lehetőségek, hogy tovább hízzon a négygólos különbség. Bő egy perccel a találkozó vége előtt Nagy Imre ugyan egy távoli lövéssel szépíteni tudott, ez azonban már nem osztott, nem szoroztt, a Haladás VSE 4-1-es diadalának köszönhetően megszerezte a bajnoki aranyérmet, méghozzá története során először.

 

A lefújást követően óriási feszültség és elképesztő érzelmek szabadultak fel mindenkiben, Dróth Zoltánon már a gólja után látszott, hogy mennyit jelentene neki a bajnoki cím. Következhetett az éremátadás, a fieszta, ahol egyenként, hatalmas ovációval szólították a játékosokat, stábtagokat. A ceremónia zárásaként Horváth Péter emelhette magasba a trófeát, majd folytatódott az ünneplés a szurkolókkal együtt.

 

A mérkőzésen két gólt is szerző Nagy Kevin érthetően boldogan nyilatkozott az M4 Sport kameráinak.

- Nagyon örülünk, hogy sikerült elhódítanunk a bajnoki címet, úgy gondolom, nagyon megérdemelte a csapat. Szinte végig dominálni tudtunk, masszívan játszottunk, ennek pedig meg is lett az eredménye. Nem gondoltam volna, hogy kétszer is betalálok, de nagyon boldog vagyok, hogy hozzá tudtam járulni ehhez a hatalmas sikerhez.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
14 éves lányt keres a szombathelyi rendőrség
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Nemet mondtak a magyar helyreállítási tervre
Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem nyújt az unió által elvárt garanciákat.
Szombathely az egészségipar fellegvárává válhat
A tervezett egészségipari fejlesztésekről és az ehhez kapcsolható uniós forrásokról tartott közös sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt a Városháza előtti téren. Elhangzott: mindhárman igyekeznek saját területükön tenni azért, hogy Szombathely az egészségipar fellegvárává váljon a jövőben.
legfrissebbek
Tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba
Az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához. 
Újranyithat a vízminőség miatt bezárt négy velencei-tavi strand
A jelenlegi eredmények szerint nem igazolt, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vizébe.
Márton Anna negyedik lett női kardban 
Márton Anna vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. 
Elkezdődött az őzek násza
Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. 
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját, hajnalig tart nyitva több vasi és zalai létesítmény is.
A Zalakarosi Fürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal and Spa is csatlakozott a programhoz.