km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Futsal: a végén jött a slusszpoén, Debrecenből is elhozta a pontokat a Haladás

Futsal: a végén jött a slusszpoén, Debrecenből is elhozta a pontokat a Haladás

Az első játékrész végén Arnon Cassemiro, a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt pár másodperccel Dróth Zoltán talált be a címvédő részéről, amely így 2-1-es idegenbeli sikerrel folytatta bajnoki menetelését.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 11. FORDULÓ

DEAC - HALADÁS VSE 1-2  (0-1)

DEAC: Faragó Ádám - Vass Ottó, Szatmári Ákos, Thiago, Tóth Attila, Bazsányi Péter, Nyerges András, Faragó Lajos, Berecz Rafael, Harmati Tamás, Ulloa, Farkas Milán, Magyar László

Edző: Tihanyi Csaba

Haladás: Alasztics Marcell - Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Arnon Cassemiro, Gyimesi Máté, Győrfy Balázs, Kovács Máté, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

Gólszerzők: Faragó Lajos 39., ill. Arnon Cassemiro 19., Dróth Zoltán 40.

 

Keleti túra előtt állt a Haladás VSE futsalcsapata, amely a Nyíregyháza elleni revans után ezúttal Debrecenbe utazott az újabb három pont begyűjtésének reményében. 

 

A zöld-fehérek Knizs Olivér és Henrique Diniz helyzeteivel jelezték, hogy csak a győzelem elfogadható számukra, ezúttal is nagyon bekezdett a HVSE. Lábról lábra járt a labda a szombathelyieknél, beszorult a DEAC, hosszú időnek kellett eltelnie, míg Alasztics Marcellnek is akadt dolga. A másik oldalon Faragó Ádámot viszont rendesen megdolgoztatták a pirosmezesek, akik bátran tüzeltek és nagy erőket mozgósítottak a vezetés megszerzéséért. Alasztics Marcell már-már mezőnyjátékosként segítette a címvédő támadásait, a félidő hajrájához érve mindekét együttes megpróbált erősíteni. Két kapufát is feljegyezhettünk,  a 19. percben viszont átszakadt a gát a Haladásnál és Arnon Cassemiro bombájával előnybe került Felipe Conde legénysége. Ezt követően a hazaiak időt kértek, egyenlíteni azonban már nem tudtak, így aztán egygólos vendég vezetésről következhetett a folytatás. 

 

A második felvonást is energikusan, kezdeményezően nyitotta a szombathelyi alakulat, ezúttal Dróth Zoltán és Knizs Olivér járt közel ahhoz, hogy feliratkozzon a gólszerzők közé. A vendéglátó Vass Ottó révén tudott veszélyeztetni, ám ezután ismét a vasiak pillanatai következtek: szinten mindene támadásuk komoly gólszerzési lehetőséget rejtett magában, Faragó Ádámnak pedig ebben a szakaszban is bravúrokra volt szüksége, hogy mérkőzésben tartsa csapatát. Vatamaniuc-Bartha Dávid és Alasztics Marcell is tesztelte a hajdúságiak portását, Arnon Cassemiro átadása után pedig Sipos Gergő lőhetett közelről. Egy-egy momentum erejéig a DEAC is jelezte, hogy nem adja olcsón a bőrét, egy ilyen szituációnál bizony Arnon Cassemiro a saját kapuja előtt is maradandót kellett, hogy alkosson. Henrique Diniz emelése nem sokkal kerülte el a kaput, majd a 38. minutumban vészkapusra játékra váltott a házigazda. Ezt kisvártatva gólra is tudták váltani, Faragó Lajos találatának köszönhetően 1-1 állt az eredményjelző táblán. Felipe Conde időt kért, a szombathelyiek pedig egy utolsó, nagy offenzívát vezettek a győzelemért, aminek meg is lett a gyümölcse: nyolc! másodperccel a vége előtt Dróth Zoltán hajszálpontos lövése kötött ki a kapuban, ez pedig azt jelentette, hogy a Haladás 2-1-es idegenbeli sikerrel és három rendkívül értékes ponttal a zsebében utazhatott haza Debrecenből. 

 

A HVSE legközelebb november 13-án, hétfőn lép pályára, méghozzá 19 órás kezdettel a Magyar Futsal Akadémia otthonában. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak