km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Főúton haladó tartályautó oldalának ütközött egy kanyarodó Suzuki – van csavar a történetben

Főúton haladó tartályautó oldalának ütközött egy kanyarodó Suzuki – van csavar a történetben

A nagy torlódást okozó baleset első hallásra egyszerűnek tűnik: egy főútra kanyarodó személyautó ütközött egy Szombathely felé tartó tartályautónak Balogunyom határában. Az eset azonban nem ilyen egyszerű, írja a 112press.hu.

A tudósításban ez áll: "Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 86-os főúton, Balogunyom határában, 2024. március 7.-én. Az első ránézésre egyszerűnek tűnő eset azonban nem az, aminek látszik és ez abból is könnyen lemérhető, hogy több olvasónk is jelezte, hogy egy Suzuki hajtott bele egy teherszállító oldalába. Volt már több hasonló eset a környéken, még tehervonat vagonjának is nekihajtott egy figyelmetlen sofőr. A mostani eset azonban más.

A balogunyomi Petőfi Sándor utcában érkezett a 86-os főút kereszteződéséhez egy Suzuki személygépkocsi. Az autót vezető középkorú nő elnézett balra, majd mivel abból az irányból semmi nem érkezett, ezért megkezdte a kanyarodást jobbra, Körmend irányába.

Ugyanekkor érkezett a kereszteződéshez a főúton egy Szombathely felé tartó szlovén rendszámú vontatmánnyal közlekedő szlovák nyergesvontató, amelynek a magyar sofőrje észlelte, hogy a kereszteződés utáni buszöbölből elindul egy autóbusz. A tartályautó vezetője belenézett a tükörbe és látta, hogy kamion halad mögötte, ezért úgy döntött, hogy fékezés helyett a gázra lép, nehogy ráfutásos baleset részese legyen.

Ezzel egyidőben a 60 km/órás sebességkorlátozás, az előzni tilos tábla, a záróvonal és a kereszteződés ellenére áttért a menetirány szerinti bal oldalra, hogy a buszt kikerülje, mivel szemből semmi nem érkezett.

Balról viszont megkezdte a kanyarodást a Suzuki, ami az egyik szemtanú szerint már majdnem állt, amikor a tartályautó legyalulta az autó bal elejét. A személyautó sofőrje valószínűleg észlelte a sávjába szabálytalanul áttérő teherszállítót és fékezett. Mást már nem tehetett.

A Suzuki légzsákjai kinyíltak, a sofőr kézsérülést szenvedett. A Volvo üzemanyagtankja meggyűrődött, de nem lyukadt ki. A mentők a Suzuki vezetőjét kórházba szállították.

A helyszíni szemle ideje alatt rendőri irányítás mellett haladt a forgalom. Körmend irányába több kilométeres torlódás alakult ki a 86-os főúton. A műszaki mentésben szombathelyi tűzoltók segédkeztek, az utat a Magyar Közút munkatársai takarították le. A tartályautó vezetője azt mondta, hogy elismeri a hibáját, amiért szabálytalanul próbált kerülni, de a Suzuki szerinte még messze volt, amikor elkezdte a manővert, a látottak alapján viszont nem lehetett messze a gépkocsi.

Több helyi is elmondta, hogy hiába a sebességkorlátozás, sok autó és kamion gyakorlatilag lassítás nélkül hajt át az érintett szakaszon, a kijelölt gyalogátkelőhely, a buszöböl és a kereszteződés ellenére. Az elmúlt években tucatnyi alkalommal tudósítottunk itt történt balesetekről, amik jellemzően ráfutások voltak, vagy figyelmetlenül főútra hajtó sofőrök okozták."

(Fotó: Tánczos Mihály)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak