km/óra
  2024.02.26., hétfő  •  Géza, Vanda napja
Forgalomkorlátozás és útlezárás lesz február végéig a Bocskai István körútnál Szombathelyen

Forgalomkorlátozás és útlezárás lesz február végéig a Bocskai István körútnál Szombathelyen

2024. február 5. és 29. között.

A VASIVÍZ Zrt. a Bocskai István körút és a Losonc utca kereszteződésében csatornarekonstrukciós munkákat végez 2024. február 5. és 29. között, mely során forgalomkorlátozásra és útlezárásra kell számítani, amely a buszközlekedést is érinti – jelentette be hétfőn a cég.

A feladat elvégzése két ütemben történik:

  • I. ütem: február 5-től február 12-ig a Vörösmarty utca - Bocskai körút közötti zöldterületen folynak a munkálatok. Ezen időszak alatt a Vörösmarty Mihály utcában, a Bocskai István körúton és a 11-es Huszár úton sebességkorlátozások lesznek érvényben, valamint útszűkületre kell számítani.
  • II. ütem: február 12-től február 29-ig a Bocskai körúton és a Losonc utcában folytatódik a csatornarekonstrukció mintegy 80 fm hosszúságban. A csatorna 3 méteres mélységben van, ezért szükséges a teljes útszakaszt lezárni. A Losonc utca a munkálatok idejére ideiglenesen kétirányúsításra kerül és zsákutcává alakul.

A Szombathelyi Neumann János Általános Iskolába és a Szombathelyi Donászy Magda Óvodába érkezők parkolását az önkormányzat a 11-es Huszár úti laktanya udvarán biztosítja, kordonokkal körbezárt ideiglenes parkoló kialakításával.

A Vörösmarty utca - Horváth Boldizsár körút - 11-es Huszár úti körforgalomban, valamint a Márkus Emília utcában további forgalomkorlátozásokra, forgalmirend változásokra kell számítani.

Az útlezárások miatt a buszközlekedést a Bocskai körútról a Vasútállomás irányából várhatóan a Semmelweis és a Vörösmarty Mihály utcákra terelik, itt ideiglenes megállóhelyet is kialakítanak. A Horváth Boldizsár körút és a 11-es Huszár út felől érkező járatok a Márkus Emília utca felé közlekednek majd, ahol szintén ideiglenes megállóhelyet alakítanak ki. Erről bővebb tájékoztatás a Blaguss Agora Hungary Kft. közleményében olvasható.

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak