km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Tavaszi nagytakarítás a belvárosban, üzembe helyezték a szökőkutakat is

Tavaszi nagytakarítás a belvárosban, üzembe helyezték a szökőkutakat is

Folytatódik a SZOVA és a SZOMPARK komplex takarítási akciója, mellyel felkészítik a belvárost a húsvéti vásárra és a tavaszi-nyári időszakra. Ma délelőtt a Fő téren dolgozott a seprőautó és több munkás. Még ebben a hónapban forgalmas utcákat is megtisztítanak. Üzembe helyezték a szökőkutakat is.

 

Seprőautó dolgozott a Fő téren kedden reggel. A munkások kézi szerszámokkal, fűnyírókkal, lombfúvókkal dolgoztak, gyomláltak és szemetet szedtek. A városvezetés 2020 tavaszán indította el a komplex tértakarítási akciót, tavasszal és ősszel a SZOVA és a SZOMPARK munkatársai összehangoltan dolgoznak a közterületek megtisztításán. Hétvégén kezdődik a húsvéti vásár, ezért is folyik most a takarítás, de nemcsak a Fő tér, hanem az Antall József, a Savaria, a Berzsenyi és a Szent Márton tér is megszépül a napokban. A takarítási akció forgalmas utcákban folytatódik.


Horváth Soma alpolgármester elmondta, hogy a Király és a Széll Kálmán utcában folytatódik áprilisban az utcatakarítás, majd a Pázmány Péter körúton. A sajtóban meghirdetik majd, hogy mi a napja és az esőnapja ennek, a közterület-felügyelet előtte napokban kitáblázza ezeket a helyeket. Az alpolgármester mindenkinek megköszönte a munkáját, és kérte a lakosság együttműködését, hiszen így tudják tisztábbá tenni Szombathelyt.


A köztisztasági munkások géppel és kézzel takarítanak. Hóbor István, a SZOVA Zrt. hulladékszállítási és köztisztasági osztályvezetője hozzátette, jelenleg 13 fős létszámmal dolgonank, és egy utcaseprő géppel takarítják a Fő teret, így végezik ezt a takarítást.


Felkészítették a szökőkutakat a szezonra, elvégezték a szükséges gépészeti karbantartást és tisztítási munkákat, majd üzembe helyezték a csobogókat.

 

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.