km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Tavaszi nagytakarítás a belvárosban, üzembe helyezték a szökőkutakat is

Tavaszi nagytakarítás a belvárosban, üzembe helyezték a szökőkutakat is

Folytatódik a SZOVA és a SZOMPARK komplex takarítási akciója, mellyel felkészítik a belvárost a húsvéti vásárra és a tavaszi-nyári időszakra. Ma délelőtt a Fő téren dolgozott a seprőautó és több munkás. Még ebben a hónapban forgalmas utcákat is megtisztítanak. Üzembe helyezték a szökőkutakat is.

 

Seprőautó dolgozott a Fő téren kedden reggel. A munkások kézi szerszámokkal, fűnyírókkal, lombfúvókkal dolgoztak, gyomláltak és szemetet szedtek. A városvezetés 2020 tavaszán indította el a komplex tértakarítási akciót, tavasszal és ősszel a SZOVA és a SZOMPARK munkatársai összehangoltan dolgoznak a közterületek megtisztításán. Hétvégén kezdődik a húsvéti vásár, ezért is folyik most a takarítás, de nemcsak a Fő tér, hanem az Antall József, a Savaria, a Berzsenyi és a Szent Márton tér is megszépül a napokban. A takarítási akció forgalmas utcákban folytatódik.


Horváth Soma alpolgármester elmondta, hogy a Király és a Széll Kálmán utcában folytatódik áprilisban az utcatakarítás, majd a Pázmány Péter körúton. A sajtóban meghirdetik majd, hogy mi a napja és az esőnapja ennek, a közterület-felügyelet előtte napokban kitáblázza ezeket a helyeket. Az alpolgármester mindenkinek megköszönte a munkáját, és kérte a lakosság együttműködését, hiszen így tudják tisztábbá tenni Szombathelyt.


A köztisztasági munkások géppel és kézzel takarítanak. Hóbor István, a SZOVA Zrt. hulladékszállítási és köztisztasági osztályvezetője hozzátette, jelenleg 13 fős létszámmal dolgonank, és egy utcaseprő géppel takarítják a Fő teret, így végezik ezt a takarítást.


Felkészítették a szökőkutakat a szezonra, elvégezték a szükséges gépészeti karbantartást és tisztítási munkákat, majd üzembe helyezték a csobogókat.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elindult a hazai dinnyeszezon
Magyarországon 2600 hektáron termesztenek görög-, 400 hektáron sárgadinnyét.
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.