km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Fesztivál a színházban: Határvonalak (Képgalériával)

Fesztivál a színházban: Határvonalak (Képgalériával)

A sokszínűség jegyében rendezi meg immár második alkalommal a Weöres Sándor Színház a Határvonalak Színházi Fesztivált május 30-tól június 2-ig (csütörtöktől vasárnapig).

Az eseményről sajtótájékoztatón számolt be szerdán Horváth Soma, kultúráért is felelős alpolgármester, Szabó Tibor, a WSSZ direktora és Németh Károly, a társulat produkciós menedzsere. A Határvonalak szervesen illeszkedik a népszerű Érezd Szombathelyt! programsorozatba.


A Radnóti Színház A vége című produkcióval vendégeskedik; Mikó Csaba írta Bartis Attila regényéből, rendezője Nagy Péter István, aki a WSSZ Művészeti Tanácsának a tagja. A nagysikerű Gyévuska című zenedráma az ő nevéhez fűződik. Borbély Szilárd Akár Akárki című alkotását a Forte Társulat mutatja be Horváth Csaba rendezésében. Ő is oszlopos tagja a WSSZ Művészeti Tanácsának; a fergeteges Hegedűs a háztetőn musicalt ő vitte színre. A Fitos Dezső Társulat táncszínházi előadásának a címe: Taven Baxtale! Legyetek szerencsések! Formai és művészi sokszínűséggel mutatja be a cigány néphez kapcsolódó mesterségeket. Rendező-koreográfus: Kocsis Enikő és Fitos Dezső. Vecsei H. Miklós és csapata Cseh Tamás történeteit és dalait hozza el. Légrádi Gergely Fekete-fehér című monodrámáját Göttinger Pál játssza, a rendező Ujj Mészáros Károly.


Irodalmi beszélgetés is lesz – „savariai” költőkkel – Weöres Sándor vershagyományáról és szombathelyi kötődésről. A WSSZ JátsszMa Diákstúdió Az egy tojásból minden lehet című parádés évadelőadását Németh Gyöngyi rendezésében láthatjuk. A „Pop up” kiállítás sorozat tárlatai naponta frissülnek. A hagyományos Holdbeli csónakos díjátadó gálát az ezerszínű Sipos László Márk rendezi.    


Szenkovits Péter
Fotó: nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.