km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Fellélegezhetett kicsit a Föld: megtisztult a belváros és a Joskar-Ola lakótelep is

Fellélegezhetett kicsit a Föld: megtisztult a belváros és a Joskar-Ola lakótelep is

Több szemétszedést is szerveztek a hétvégén a városban: megtisztult a belváros és a Joskar-Ola lakótelep is. Az akciókhoz sok önkéntes csatlakozott.

 

Mint azt megírtuk, a víz világnapja alkalmából pénteken délután négy órától önkéntes szemétgyűjtést szerveztek a belvárosi Gyöngyös-partra. A résztvevők a Pável Ágoston sétányon szedték a szemetet, a Vigyázzunk Együtt Szombathelyre-feliratos zsákokat és a kesztyűket a szervezők biztosították. Végigjárták a patalpartot, a töltést, a kerékpárút és járda melletti zöldterületet, összeszedték az eldobált papírhulladékot, üvegeket, cigaretta csikkeket.  


Aznap délután 5 órakor a Joskar-Ola lakótelepen, a Pázmány Péter körút végén lévő buszfordulónál is önkéntesek gyülekeztek, hogy a Városi Nagytakarítás keretében megtisztítsák a lakótelepet. Kelemen Krisztián, a körzet képviselője vezetésével indultak neki, hogy összegyűjtsék a környékről a szemetet. A szemétszedés végén megállapították, hogy szép, tiszta és rendezett a lakótelep, de azért egy-két helyen találtak pár sörösdobozt és tüskét is.


Forrás: SZTV
Fotó: Pataki Gergő 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.