km/óra
  2024.02.21., szerda  •  Eleonóra napja
Lejtmenetben a Haladás, ezúttal Ajkán kapott ki a gárda

Lejtmenetben a Haladás, ezúttal Ajkán kapott ki a gárda

A Merkantil Bank liga 16. fordulójában Ajkán vendégszerepelt a Szombathelyi Haladás. A mieink ugyan megszerezték a vezetést, de a hazaiak fordítottak. A végeredmény: 3-1.

Visszakerült a Haladás kezdőcsapatába a Vasas ellen eltiltott Ene, Jagodics és Zvekanov is. A Hali csapatkapitánya, Rácz Barnabás megsérült két hete, így ő nem került be a keretbe.

Szakadó hóesésben kezdődött a meccs. A mieink tiszta zöldben, a hazaiak fehérben szerepelnek.

Az 5. percben Haladás-helyzet: Horváth Rajmund lőtt szabadrúgásból, jobbról, bal lábbal 18 méterről, Szabados szögletre ütötte a labdát. A kontrából Babos tört kapura, de Nyíri kornerre mentett. A találkozó elején a hazaiak alig találkoztak a labdával, a vasiak focizta fölényben.

Lecsorgott az első negyed óra, a hó egyre inkább esik, megmarad a pályán. A csapatok a mezőnyben gyűrik egymást, nagyobb lehetőségek nélkül.  

A mintegy száz Hali-szurkoló az első perctől buzdította Doktoricsékat. Jovics mester legénysége továbbra is mezőnyfölényben futballozott, de helyzetekig nem jutottak el Csernikék.  

A 23. percben labdacsere: narancssárgára váltottak a fehér helyett – ez az esemény kimondottan izgalmasnak tűnt a játékrészben…

Eltelt fél óra, helyzet nélkül. A vasiak egyszer eltalálták a kaput, az ajkaiaknak ez még nem sikerült. Sok volt a hiba mindkét oldalon, a támadóharmadba pedig csak elvétve jutott el a labda.

A félidő hajrájához érve egyre több lett a szabálytalanság, de Berényi egyelőre lap nélkül tudta fegyelmezni a focistákat.  

A 40. percben Tajthy csúszott rá Szakályra, a Hali középpályását ápolni kellett.

Szünet: eseménytelen 45 percen vagyunk túl, az egyetlen jó hír, hogy kevésbé havazik.

Az 50. percben Zsolnai szabadrúgása után Csemer lőhetett, de Zvekanovról szögletre pattant a labda. A második félidőt jobban kezdte az Ajka, Nyíriék nem nagyon tudtak kijönni a szorításból.

Az 53. percben megszerezte a vezetést a Haladás! Egy formás akció végén Doktorics passzolt Horváth Rajmund elé, aki 10 méterről ballal a jobb felső sarokba lőtte a labdát (0-1)!

Az 55. percben jött az egyenlítés: Szarka beadása után Borsos Filip fejelt Pálfi kapujába (1-1).

A gyors gólváltás után marat az élénkebb tempó, igaz, az első félidőben nem tették magasra a mércét a csapatok.

Maradt támadásban a házigazda: Szarka került helyzetbe a 62. percben, a támadó 10 méterről lőtt. Pálfi védett.

A 69. megszerezte a vezetést az Ajka: egy jobboldali bedobás után nem tudott felszabadítani a Haladás védelme, a labdára Tar csapott le, majd 3 méterről a kapuba lőtt (2-1).

Jöttek sorra a szombathelyi cserék, de aktívabb volt az Ajka. A bakonyiak tűntek motiváltabbnak, a vasiak játékából pedig ezúttal hiányzott a kreativitás.  

A 83. percben újabb hazai találat. Egy jobboldali beívelést követően nem tudott tisztázni a védelem, a labdára ezúttal Borsos csapott le, aki 5 méterről a Haladás kapujának közepébe bombázott (3-1).

A hajrában a Hali nem tudott újítani, sajnos, a második félidei teljesítménye alapján a kieső helyen tanyázó Ajka megérdemelten nyert. A vasiaknál egyre nagyobb a baj… Le a kalappal a Haladás-szurkolók előtt, akik az utolsó percig buzdították kedvenceiket.  

 

FC AJKA–SZOMBATHELYI HALADÁS  3-1 (0-0)
Ajka, Városi Sportcentrum, 300 néző, vezete: Berényi Tamás (Horváth Zoltán, Kovács Gábor).
FC AJKA: Szabados – Görgényi (Sejben 67.), Tar, Jagodics B, Csemer (Horváth 89.) – Tóth G., Tajthy T. – Babos B., Zsolnai R. (Kenderes 86.), Borsos F. (Présinger 86.) - Szarka Á. (Gaál 89.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
SZOMBATHELYI HALADÁS: Pálfi – Nyíri V. (Beronja 76.), Jagodics M., Ene, Bosnjak – Horváth R. (Kelemen 69.), Zvekanov, Szakály A. (Jancsó 80.), Doktorics (Simut 76.) – Csernik, Pintér F. (Mohos 69.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics.
Góllövők: Borsos (55.., 83.), Tar (69.), illetve Horváth R. (53.)

 

Statisztika

Nincs jó formában egyik gárda sem. Az Ajka az utolsó hat tétmeccsáből ötöt elveszített, egyet nyert meg, a Hali hat fellépésen ugyancsak három pontot szerzett, de nem tudott nyerni.

Az egymás elleni találkozókon a közelmúltban a Veszprém megyeiek voltak eredményesebbek: az utolsó három ajkai kirándulásán a vasiak kikaptak, legutóbb Szombathelyen 2021. október 24-én ünnepelhetett a Haladás.

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
„Ami szép, ami jó, és amit el kell viselni” – interjú Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógussal
Múlt hónapban töltötte be 90. életévét Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus. A legendás Savaria Táncegyüttes alapítójával, aki sosem bánta meg, hogy a színpad helyett a tanítást választotta, otthonában beszélgettünk.
Lemondott Novák Katalin, utoljára szólt államfőként
Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl! Most Önökhöz szólok. Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két évvel ezelőtt felesküdtem.
Elhunyt a Virológiai Nemzeti Laboratórium fiatal vezetője
Tragikus hirtelenséggel, 46 éves korában meghalt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményük szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel.
Három kocsi karambolozott a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között (Videóval)
Félpályán haladhat a forgalom a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között. Két embert szállítottak kórházba, számol be a hírről a 112press.hu Facebook-oldala.
Találkoztak a vármegyeszékhely egykori tűzoltói
Nyugdíjas találkozón látták viszont egymást az egykori kollégák a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon február 16-án.
A kánai menyegző a SZEDIK-ben
A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ (SZEDIK) és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Értünk? Értünk! - Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért! elnevezésű programja újabb állomásához ért: ezúttal a kánai menyegző történetébe csöppentek a negyedikes diákok és az intézmény fogyatékkal élő lakói.
Az eddigi legnagyobb főnyeremény halmozódott fel a magyarországi ötöslottón
A ötöslottón ezen a héten 6,45 milliárd forint a megnyerhető főnyeremény összege, amely a játék 67 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményösszege - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-t.