km/óra
  2023.09.23., szombat  •  Tekla napja
Ezúttal nem volt kérdés, magabiztosan nyert a Falco és újra előnybe került a negyeddöntőben

Ezúttal nem volt kérdés, magabiztosan nyert a Falco és újra előnybe került a negyeddöntőben

A vasiak végig vezetve 96-74-es sikert arattak a Szeged ellen.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. NEGYEDDÖNTŐ 3. MÉRKŐZÉS

FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY - NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK 96-74 (21-28, 21-18, 25-20, 22-15)

Falco: Somogyi 13/6, Benke 12/6, Clark 6, Golomán 11/9, Keller Á. 13/6. Csere: Perl 23/3, Verasztó 2, Sövegjártó -, Takács Z. -, Váradi 8/6, Hawkins 2, Barac 6

Edző: Milos Konakov

Szeged: Person 17/9, Balogh S. 2, Cook 12, Bognár 9, Alston -. Csere: Keller I. -, Polányi 3/3, Mayer 3/3, Filipovics 8, Kerpel-Fronius B. 2, Szatmár 4, R. Davis 14/9

Edző: Simándi Árpád

 

Ismét az Aréna Savariában csapott össze egymással a Falco és a Szeged, miután a harmadik mérkőzéshez érkezett a két csapat negyeddöntős párharca. Múlt pénteken a Tisza-parton 80-74-es győzelmet tudott aratni a Szedeák, így 1-1-ről folytatódott a küzdelem.

 

A feldobás után a vendégek hozták el a labdát, az első kosár azonban Keller Ákos támadó lepattanója után a Falcoé volt, Clark köszönt be. A szegedi egyenlítés után Benke 2+1-es akciója érkezett, a ráadás büntető is a helyére került (2-5). Jól kezdett a Konakov-legénység, Golomán egy triplával szomorította a kékmezeseket, 8-2 volt ekkor az állás. Persons aztán kintről válaszolt, kapaszkodott a Szeged, Somogyi és Keller összjátéka után azonban egy alley-oop hűtötte le a kedélyeket. Persons faulttal együtt dobta be, a büntető kimaradt, Keller viszont büntetett, a negyed derekán 13-7 állt az eredményjelzőn. A remekül játszó Benke már második 2+1-ét hozta össze, majd Somogyi és Perl révén újabb hazai pontok következtek. 19-11-nél már nyolc pont volt a címvédő előnye. A Szegedet Persons cipelte a hátán, aki egy újabb hármassal jelentkezett, de Perl rögtön két büntetővel válaszolt, őrizte előnyét a Falco. A szombathelyiek ekkor már minden faultnál dobhattak, Barac pedig a tíz pontot is közé tette 24-14-nél. Csapatként működött a hazai gárda, eloszlottak a pontok, a Szedeáknak pedig mennie kellett az eredmény után. A vendégek nem tudtak élni a kínálkozó lehetőségekkel, a Konakov-legénység viszont annál inkább, az első negyed után 28-21 volt az állás.

 

A második negyedben sem változott a játék képe, Persons egymaga próbálta meccsben tartani a szegedieket. Az olló Somogyi triplája után kezdett nyílni, ekkor már tizenkettő volt közte. Cook és Davis is próbálkozott, de ez kevés volt az igazán szoros álláshoz. Váradi közelije után még Davis triplája belefért a negyed végén, ezzel tíz pontra feljött a Szedeák a nagyszünetre, 49-39 volt a nagyszünet.

 

Cook pontjaira Keller válaszolt a harmadik etap elején, majd Golomán triplakísérlete ért célba, 54-43-ra vezetett a Falco. Persons három büntetőt dobhatott. ebből kettőt értékesített, nagy rohanásba kezdtek a csapatok. Golomán nem kegyelmezett, újabb hármast szórt, a szombathelyieknek pedig mindenre volt válasza, a negyed felénél járva 61-47 volt az állás. Egyre nyílt az a bizonyos olló, Simándi Árpád pedig időt is kért. Perl ezúttal is ellenállhatatlan volt, triplájával már tizenhatra nőtt a különbség, majd Somogyi is jegyzett egyet ebből a fajtából, eldőlni látszott a találkozó sorsa (69-50). A vendégek a nagy hátrány ellenére sem adták fel, a negyed végén valamelyest sikerült csökkenteniük a különbséget, a záró felvonásra 74-59-cel fordultak felek.

 

Perl egy támadó lepattanó után szerezte meg 23. pontját, majd Váradi is beköszönt, ismét bekezdtek a szombathelyiek (79-59). Davis futtából eleresztett hármasa hosszú pontcsendet tört meg, 79-62-nél aztán Keller is kintről volt eredményes, nem lassított a címvédő. Potyogtak a pontok, a hajrához közeledve a vendégek triplái is célba értek, a Falco pedig közelített a 100 ponthoz (91-72). A szombathelyi győzelem nem forgott veszélyben, Milos Konakov fiai 96-74-es győzelmet arattak, így összesítésben 2-1-es előnyre tettek szert.

 

A párharc negyedik mérkőzésére pénteken, május 27-én 18 órakor kerül sor Szegeden.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki CintiaA

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Sírós-nevetős születésnap: 15 éves a Fekete István Állatvédő Egyesület
Egész napos kutyabulival ünnepelte a Fekete István Állatvédő Egyesület 15. születésnapját: a Történelmi Témaparkban tartott szombati esemény minden programja az egyesület támogatását szolgálta – hiszen az állatmenhely hétköznapjai nem mindig vidámak.
legfrissebbek
XIV. Horváth Zoltán Emléktorna: magabiztos, húszpontos győzelemmel jutott döntőbe a Falco
A házigazda szombathelyiek 101-81-re verték a horvát Zabok gárdáját, a fináléban pedig az Eisenstadtot legyőző Sencur együttesével találkoznak.
Koncert lesz a református templomban
A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Speciális Nézőpont - Fogyatékkal élő alkotók filmjeit vetítették a könyvtárban
Hetedik alkalommal rendezte meg a Speciális Nézőpont című esélyegyenlőségi filmes találkozót a Speciális Mozgókép Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár.
Folytatná sorozatát az SZKKA
A PC Trade Szeged NKE érkezik szombaton a Rohonci úti sportcsarnokba. A találkozó esélyese a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) alakulata, amely eddig mindhárom bajnokiját megnyerte.