km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Ezúttal nem volt kérdés, magabiztosan nyert a Falco és újra előnybe került a negyeddöntőben

Ezúttal nem volt kérdés, magabiztosan nyert a Falco és újra előnybe került a negyeddöntőben

A vasiak végig vezetve 96-74-es sikert arattak a Szeged ellen.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. NEGYEDDÖNTŐ 3. MÉRKŐZÉS

FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY - NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK 96-74 (21-28, 21-18, 25-20, 22-15)

Falco: Somogyi 13/6, Benke 12/6, Clark 6, Golomán 11/9, Keller Á. 13/6. Csere: Perl 23/3, Verasztó 2, Sövegjártó -, Takács Z. -, Váradi 8/6, Hawkins 2, Barac 6

Edző: Milos Konakov

Szeged: Person 17/9, Balogh S. 2, Cook 12, Bognár 9, Alston -. Csere: Keller I. -, Polányi 3/3, Mayer 3/3, Filipovics 8, Kerpel-Fronius B. 2, Szatmár 4, R. Davis 14/9

Edző: Simándi Árpád

 

Ismét az Aréna Savariában csapott össze egymással a Falco és a Szeged, miután a harmadik mérkőzéshez érkezett a két csapat negyeddöntős párharca. Múlt pénteken a Tisza-parton 80-74-es győzelmet tudott aratni a Szedeák, így 1-1-ről folytatódott a küzdelem.

 

A feldobás után a vendégek hozták el a labdát, az első kosár azonban Keller Ákos támadó lepattanója után a Falcoé volt, Clark köszönt be. A szegedi egyenlítés után Benke 2+1-es akciója érkezett, a ráadás büntető is a helyére került (2-5). Jól kezdett a Konakov-legénység, Golomán egy triplával szomorította a kékmezeseket, 8-2 volt ekkor az állás. Persons aztán kintről válaszolt, kapaszkodott a Szeged, Somogyi és Keller összjátéka után azonban egy alley-oop hűtötte le a kedélyeket. Persons faulttal együtt dobta be, a büntető kimaradt, Keller viszont büntetett, a negyed derekán 13-7 állt az eredményjelzőn. A remekül játszó Benke már második 2+1-ét hozta össze, majd Somogyi és Perl révén újabb hazai pontok következtek. 19-11-nél már nyolc pont volt a címvédő előnye. A Szegedet Persons cipelte a hátán, aki egy újabb hármassal jelentkezett, de Perl rögtön két büntetővel válaszolt, őrizte előnyét a Falco. A szombathelyiek ekkor már minden faultnál dobhattak, Barac pedig a tíz pontot is közé tette 24-14-nél. Csapatként működött a hazai gárda, eloszlottak a pontok, a Szedeáknak pedig mennie kellett az eredmény után. A vendégek nem tudtak élni a kínálkozó lehetőségekkel, a Konakov-legénység viszont annál inkább, az első negyed után 28-21 volt az állás.

 

A második negyedben sem változott a játék képe, Persons egymaga próbálta meccsben tartani a szegedieket. Az olló Somogyi triplája után kezdett nyílni, ekkor már tizenkettő volt közte. Cook és Davis is próbálkozott, de ez kevés volt az igazán szoros álláshoz. Váradi közelije után még Davis triplája belefért a negyed végén, ezzel tíz pontra feljött a Szedeák a nagyszünetre, 49-39 volt a nagyszünet.

 

Cook pontjaira Keller válaszolt a harmadik etap elején, majd Golomán triplakísérlete ért célba, 54-43-ra vezetett a Falco. Persons három büntetőt dobhatott. ebből kettőt értékesített, nagy rohanásba kezdtek a csapatok. Golomán nem kegyelmezett, újabb hármast szórt, a szombathelyieknek pedig mindenre volt válasza, a negyed felénél járva 61-47 volt az állás. Egyre nyílt az a bizonyos olló, Simándi Árpád pedig időt is kért. Perl ezúttal is ellenállhatatlan volt, triplájával már tizenhatra nőtt a különbség, majd Somogyi is jegyzett egyet ebből a fajtából, eldőlni látszott a találkozó sorsa (69-50). A vendégek a nagy hátrány ellenére sem adták fel, a negyed végén valamelyest sikerült csökkenteniük a különbséget, a záró felvonásra 74-59-cel fordultak felek.

 

Perl egy támadó lepattanó után szerezte meg 23. pontját, majd Váradi is beköszönt, ismét bekezdtek a szombathelyiek (79-59). Davis futtából eleresztett hármasa hosszú pontcsendet tört meg, 79-62-nél aztán Keller is kintről volt eredményes, nem lassított a címvédő. Potyogtak a pontok, a hajrához közeledve a vendégek triplái is célba értek, a Falco pedig közelített a 100 ponthoz (91-72). A szombathelyi győzelem nem forgott veszélyben, Milos Konakov fiai 96-74-es győzelmet arattak, így összesítésben 2-1-es előnyre tettek szert.

 

A párharc negyedik mérkőzésére pénteken, május 27-én 18 órakor kerül sor Szegeden.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki CintiaA

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.