km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Ezúttal nem volt kérdés, magabiztosan nyert a Falco és újra előnybe került a negyeddöntőben

Ezúttal nem volt kérdés, magabiztosan nyert a Falco és újra előnybe került a negyeddöntőben

A vasiak végig vezetve 96-74-es sikert arattak a Szeged ellen.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. NEGYEDDÖNTŐ 3. MÉRKŐZÉS

FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY - NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK 96-74 (21-28, 21-18, 25-20, 22-15)

Falco: Somogyi 13/6, Benke 12/6, Clark 6, Golomán 11/9, Keller Á. 13/6. Csere: Perl 23/3, Verasztó 2, Sövegjártó -, Takács Z. -, Váradi 8/6, Hawkins 2, Barac 6

Edző: Milos Konakov

Szeged: Person 17/9, Balogh S. 2, Cook 12, Bognár 9, Alston -. Csere: Keller I. -, Polányi 3/3, Mayer 3/3, Filipovics 8, Kerpel-Fronius B. 2, Szatmár 4, R. Davis 14/9

Edző: Simándi Árpád

 

Ismét az Aréna Savariában csapott össze egymással a Falco és a Szeged, miután a harmadik mérkőzéshez érkezett a két csapat negyeddöntős párharca. Múlt pénteken a Tisza-parton 80-74-es győzelmet tudott aratni a Szedeák, így 1-1-ről folytatódott a küzdelem.

 

A feldobás után a vendégek hozták el a labdát, az első kosár azonban Keller Ákos támadó lepattanója után a Falcoé volt, Clark köszönt be. A szegedi egyenlítés után Benke 2+1-es akciója érkezett, a ráadás büntető is a helyére került (2-5). Jól kezdett a Konakov-legénység, Golomán egy triplával szomorította a kékmezeseket, 8-2 volt ekkor az állás. Persons aztán kintről válaszolt, kapaszkodott a Szeged, Somogyi és Keller összjátéka után azonban egy alley-oop hűtötte le a kedélyeket. Persons faulttal együtt dobta be, a büntető kimaradt, Keller viszont büntetett, a negyed derekán 13-7 állt az eredményjelzőn. A remekül játszó Benke már második 2+1-ét hozta össze, majd Somogyi és Perl révén újabb hazai pontok következtek. 19-11-nél már nyolc pont volt a címvédő előnye. A Szegedet Persons cipelte a hátán, aki egy újabb hármassal jelentkezett, de Perl rögtön két büntetővel válaszolt, őrizte előnyét a Falco. A szombathelyiek ekkor már minden faultnál dobhattak, Barac pedig a tíz pontot is közé tette 24-14-nél. Csapatként működött a hazai gárda, eloszlottak a pontok, a Szedeáknak pedig mennie kellett az eredmény után. A vendégek nem tudtak élni a kínálkozó lehetőségekkel, a Konakov-legénység viszont annál inkább, az első negyed után 28-21 volt az állás.

 

A második negyedben sem változott a játék képe, Persons egymaga próbálta meccsben tartani a szegedieket. Az olló Somogyi triplája után kezdett nyílni, ekkor már tizenkettő volt közte. Cook és Davis is próbálkozott, de ez kevés volt az igazán szoros álláshoz. Váradi közelije után még Davis triplája belefért a negyed végén, ezzel tíz pontra feljött a Szedeák a nagyszünetre, 49-39 volt a nagyszünet.

 

Cook pontjaira Keller válaszolt a harmadik etap elején, majd Golomán triplakísérlete ért célba, 54-43-ra vezetett a Falco. Persons három büntetőt dobhatott. ebből kettőt értékesített, nagy rohanásba kezdtek a csapatok. Golomán nem kegyelmezett, újabb hármast szórt, a szombathelyieknek pedig mindenre volt válasza, a negyed felénél járva 61-47 volt az állás. Egyre nyílt az a bizonyos olló, Simándi Árpád pedig időt is kért. Perl ezúttal is ellenállhatatlan volt, triplájával már tizenhatra nőtt a különbség, majd Somogyi is jegyzett egyet ebből a fajtából, eldőlni látszott a találkozó sorsa (69-50). A vendégek a nagy hátrány ellenére sem adták fel, a negyed végén valamelyest sikerült csökkenteniük a különbséget, a záró felvonásra 74-59-cel fordultak felek.

 

Perl egy támadó lepattanó után szerezte meg 23. pontját, majd Váradi is beköszönt, ismét bekezdtek a szombathelyiek (79-59). Davis futtából eleresztett hármasa hosszú pontcsendet tört meg, 79-62-nél aztán Keller is kintről volt eredményes, nem lassított a címvédő. Potyogtak a pontok, a hajrához közeledve a vendégek triplái is célba értek, a Falco pedig közelített a 100 ponthoz (91-72). A szombathelyi győzelem nem forgott veszélyben, Milos Konakov fiai 96-74-es győzelmet arattak, így összesítésben 2-1-es előnyre tettek szert.

 

A párharc negyedik mérkőzésére pénteken, május 27-én 18 órakor kerül sor Szegeden.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki CintiaA

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.