km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Ezt tanácsolja a rendőrség most, hogy visszatért az igazi tél!

Ezt tanácsolja a rendőrség most, hogy visszatért az igazi tél!

Ahogy arról lapunk is beszámolt, péntek reggel újra télies időjárásra és hóra ébredtünk Vas megyében. A hőmérséklet a csapadékhullás idején várhatóan fagypont körül (esetleg kicsivel azalatt) alakul, így napközben a hóréteg olvadozhat, de újabb havazásra is van esély. A heves széllökések miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki megyénk területére, estére azonban várhatóan csillapodik a légmozgás.

A télies útviszonyokra az Útinform már korábban felhívta a figyelmet, most pedig a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megosztotta tanácsait Facebook-oldalán:

  • Figyeljetek a kerékpárral közlekedőkre, ha leparkoltok, mindig használjátok a visszapillantó tükröt mielőtt kiszálltok az autóból, győződjetek meg róla, hogy nem érkezik mögöttetek másik jármű!
  • A téli gumi, a tisztított szélvédő, a megfelelő ablaktisztító folyadék, páramentesítő használata alapvető fontosságú a téli időszakban!
  • Rossz látási körülmények között a zebrákat is fokozott óvatossággal közelítsétek meg! 
  • Figyeljetek egymásra, érjen mindenki biztonságban haza!
  • Kérünk Titeket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjetek hétvégén is!

 

Fotó: Facebook/Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Oldala

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.