km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
ÉSZ!-bejelentés: megújulnak a szombathelyi játszóterek

ÉSZ!-bejelentés: megújulnak a szombathelyi játszóterek

Külön költségvetési tételben különített pénzt a szombathelyi játszóterek felújítására az Éljen Szombathely! ellenzéki szövetség, amelynek polgármesterjelöltje, Nemény András a Károly Róbert utcai parkban számolt be a legfrissebb történésekről és eredményekről.

A beszélgetésen részt vett Németh Ákos, az ÉSZ! a körzet képviselőjelöltje is. Nemény András a játszótérről szólva elmondta, hogy azt még az MSZP-s Gyebrovszki János alapította. Néhány fából és fémből készült játékelem az idők folyamán tönkre ment, ezért le kellett bontani és ki kellett cserélni azokat. A 10,5 millió forintba kerülő új játékok műszaki átadása történt meg kedden reggel, ez volt bejelentés apropója. 


Nemény András arról is beszélt, hogy az önkormányzatnak az elmúlt kilenc évben nem volt játszótér-felújítási kerete. Az új többség egyik első intézkedésével gondoskodott ennek létrehozásáról. 30 millió forintot a Parkerdő Lakóparkban kialakítandó új játszótérre és a Károly Róbert utcai megújítására különítettek el. Másik 30 millióból összesen 6 játszóhely újul meg a városban. Összesen 72 játszótere van Szombathelynek, ezek felében szükség van renoválásra. Az ÉSZ! elkötelezett abban, hogy ezeket is megújítsa, tette hozzá Nemény András. 


A politikus megemlítette, hogy a költségvetési vitában az út- és járdafelújítások mellett a játszóterek rendbetételét sem szavazta meg a  Fidesz – az ellenzék javaslataira folyamatosan nemet mondott a kormánypárt, többségben és kisebbségben egyaránt. A körzet kormánypárti képviselőjelöltje, Horváth Csaba a gazdasági bizottságbanvoksolt nemmel a tervekre, jelentette ki Nemény András. 


Németh Ákos, a körzet képviselőjelöltje (ÉSZ!) arról beszélt, hogy a  KISZ-Lakótelepért Egyesület felkérésére működött közre a felújításban. Egy másik játszótér is megújul a körzetben, a Körősi Csoma utcában helyeznek el egy új játékot. A 12 éves lányomat már jobban érdeklik a youtuberek, mint a hinta, de látom, hogy milyen sokan használják a játszótereket, mondta végezetüll Németh Ákos. 


(Az elhangzottakkal kapcsolatban megkerestük a közgyűlés Fidesz-frakciójának a vezetőjét, Lendvai Ferencet, amint megérkezik az általa megígért reakció, közzétesszük.)

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Díjazta a minisztérium a város klímastratégiáját
Zöldinfrastruktúra kategóriában Klímabarát-díjat vehetett át a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumtól a szombathelyi önkormányzat.
Közel 30 millió forintot sikkasztott egy vasi cég volt ügyvezetője
A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap - végrehajtandó - börtönre, 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit. Eltiltotta továbbá 3 évre a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától. Kötelezte a vádlottat a sértett javára 28.824.786 forint kártérítés, valamint az állam javára 577.899 forint bűnügyi költség megfizetésére.
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.