km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
Esélyautót kaptak ajándékba a segítők

Esélyautót kaptak ajándékba a segítők

Egy szinte vadonatúj személygépkocsit, úgynevezett Esélyautót kapott ajándékba a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó (FÉHE) Nonprofit Kft. Az adomány nagy segítség lesz a mindennapi munkavégzésben.

 

Németh Klára, a FÉHE Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy nagyon nagy segítség a mindennapi munkájuk során a gépjármű, mert két autójuk közül az egyik már nagyon le van amortizálódva, és ez gyakran nehézséget okoz a mindennapokban. Ezt az autót gyógyszerszállításra, élelmiszer- és drogériai beszerzésekre fogják használni.


A koronavírus okozta veszélyhelyzet alatt szünetelt a fogyatékkal élők nappali ellátása, de a szolgálat dolgozói otthonukban is segítették ügyfeleiket bevásárlással, gyógyszerek beszerzésével, ehhez nagy szükség volt gépkocsikra. Az Esélyautó Magyarország az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az öt legnagyobb fogyatékkal élőket tömörítő érdekvédelmi szervezettel együttműködve négy személyautót osztott szét most az országban, az egyik Szombathelyre került.


Eleki József, az Esélyautó Magyarország Kft. ügyvezető hozzátette, hogy a csomag- és utastere megfelelő személyek és csomagok szállítására a fogyatékkal élők részére. Benzines gépjármű, amely hosszú távra biztosítja a kiszolgálást.


Az ötajtós, ötszemélyes, kombi személyautót az ellátottak is nagy lelkesedéssel vették szemügyre, sőt ki is próbálták. Az önkormányzat nevében Kelemen Krisztián köszönte meg az ajándékot. Hangsúlyozta, hogy a vészhelyzet utáni időszakban minden segítség és támogatás nagyon jól jön az önkormányzatnak és az önkormányzati cégük részére.


A szerződés aláírását követően az új autó rögtön a FÉHE szolgálatába állt.


Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.