km/óra
  2024.05.30., csütörtök  •  Janka, Zsanett napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Érezd Szombathelyt! 2021: 15 helyszínen 70 program várja az érdeklődőket

Érezd Szombathelyt! 2021: 15 helyszínen 70 program várja az érdeklődőket

Lásd, halld, tapintsd, kóstold! Érezd Szombathelyt! Júliustól szeptember végéig 15 helyszínen 70 program ígér kulturális élményeket, családi kikapcsolódást. Szombathely kulturális intézményei, civil szervezetei mellett cégek, valamint az egyházmegye is bekapcsolódtak a tavalyinál jóval hosszabb programsorozatba. A pandémia miatt a Savaria Karnevál idén is elmarad, bemutatkozik viszont a római kor, lesznek például koncertek, bor-, tepsi- és utcaművészeti fesztivál.

 

Az Érezd Szombathelyt! programsorozatot tavaly indította útjára a város, akkor augusztusban 4 héten át szerveztek programokat, idén júliustól októberig lesznek változatos rendezvények. A részleteket a Csónakázótó szigetén ismertették, amely az egyik helyszíne lesz a sorozatnak. Dr. Nemény András polgármester úgy fogalmazott, a kínálat egy igazi összefogás eredménye. Hozzátette, kettős céljuk van. Egyrészt azt szeretnék, hogy a szombathelyiek jól érezhessék magukat egész nyáron, sőt még azután is a saját városukban, másrészt pedig azt, hogy a helyi vállalkozók, akik nem tudtak dolgozni a pandémia miatt, vagy a művészek kapjanak lehetőséget. A kettőt együtt a 15 helyszínen 70 programmal, nagyon sok segítővel reméli, hogy igazán színvonalas módon tudják megoldani.


Ismételten nyitott lesz a városháza is. Horváth Soma alpolgármester szerint olyan kulturális kínálat állt össze, amelyben mindenki megtalálhatja a számára kedves programot. Ezt szolgálja többek között az utcaművészeti fesztivál, és a Víztorony nyitogató is. Az Octopus interaktív kiállítással, a Kresz-park izgalmas családi délutánnal, sporttal, gyermekműsorral, Kellene kiskert koncerttel várja az érdeklődőket. Az AGORA a teraszán, a Csónakázó tó szigetén, az Emlékmű dombon és a Történelmi Témaparkban is garantálja, hogy Érezd Szombathelyt!


Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, azokat, akik az autentikus hagyományőrző programokat keresik, várják a Történelmi Témaparkba, majd az Iseumba, ahol a rómaiak istenvilága jelenik meg. Az előző helyszínen pedig a marcona katonák, Mars Isten és az ő hívői fognak majd bemutatókat tartani. A Fő téren háromnapos borfesztivállal készülnek, a kóstolgatás mellett lesznek nagyon nívós programok, koncertek. Első este a KFT zenekar lesz.


A Savaria Múzeum gasztronómiai élményt kínál egy különleges, ingyenesen látogatható fesztivállal - árulta el Csapláros Andrea igazgató. Hozzáfűzte, a Tepsifesztivál július 10-én lesz a Vasi Skanzenban. Ez a program csatlakozik az időszaki kiállításukhoz, a vadászathoz. De itt nem a húsokkal, és nem a virágokkal foglalkoznak, mint a Múzeumok Éjszakáján, hanem a magvakkal. Főleg azért, mert az egészséges életmód az embereknek egyre inkább központi kérdésévé válik.


A Weöres Színház augusztusban csatlakozik be a program kavalkádba. Fellép a Mágikus Mintha színészzenekar, szeptemberben Weöres lesz a TÉR a Társulati Évad Roadshow-t tartanak. A Savaria Szimfonikus Zenekar a városháza teraszán, az utcaművészeti fesztiválon és a Zsinagóga udvarán is fellép. A programok sorából nem marad ki a Mesebolt Bábszínház sem. 


A rendezvénysorozat teljes kínálata a Savaria Fórum eheti lapszámában és a csatolt dokumentumban olvasható.

 

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
Programajánló – Szombathely: Food & Music Weekend, gyereknap és magyar hősök napja
A május 25-26-ai hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.