km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Emelőkosaras járművel bővült a Szompark gépparkja

Emelőkosaras járművel bővült a Szompark gépparkja

Emelőkosaras járművet vásárolt nemrég a Szompark, amelynek segítségével a magasabb fákat is meg tudják metszeni, így nem mindig kell alvállalkozót megbízni a feladattal. A megkímélt állapotú autó 11 millió forintba került.

 

A tél a fametszések időszaka. Az alacsonyabb egyedeknél elegendő a motorfűrészt használni, a magasabb fákat viszont csak darus autó kosarából lehet elérni. Utóbbi feladatot a Szompark eddig alvállalkozóval végeztette, legutóbb néhány napja például a Sas utca magas fáit is így metszették meg. Mostantól azonban már saját emelőkosaras autója van a parkfenntartó cégnek, így nem feltétlenül kell minden esetben alvállalkozót megbízni.


Izer Gábor, a Szompark ügyvezetője elmondta, hogy a gépet a rugalmas munkavégzés miatt vették, ugyanis eőfordul, nem tudják egyik napról a másikra ugrasztani az alvállalkozót, ha valami fontos vagy gyors dolog van. 


A kosarat 17 méter magasra lehet felemelni, általában ketten dolgoznak benne, egyikük fűrészel, másikuk az ágak eltávolításában segédkezik. Legutóbb a Csónakázó-tónál, a Wagner András sétányon volt szükség a frissen beszerzett járműre, egy magas fűzfa ágait nyesték vissza. Az elmúlt két évben komoly gépfejlesztés történt a városi parkfenntartó cégnél, nagyteljesítményű  fűnyírógépeket, rézsűkaszás traktort, öntözéshez tartálykocsit is vásároltak. Csak az emelőkosaras jármű hiányzott a flottából. Mivel ez az egyetlen ilyen gép az önkormányzati cégek között, szükség esetén kölcsönadhatják, és nem kell bérelni. A használt, de megkímélt állapotú jármű közel 11 millió forintba került.

 

Forrás: SZTV
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.