km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Elméletben és gyakorlatban is bizonyítottak a vetélkedő résztvevői

Elméletben és gyakorlatban is bizonyítottak a vetélkedő résztvevői

A biztonságos és balesetmentes közlekedésre, a példamutató szülői magatartásra hívja fel a figyelmet az évek óta népszerű "Közlekedik a család" országos vetélkedő, amelynek megyei döntőjét szombaton rendezték a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti telephelyén. 21 család nevezett. Többek között kerékpáros és autós ügyességi pályán kellett végigmenniük, de elméleti felkészültségüket is bizonyíthatták.

 

A pályán a családok legfiatalabb tagjai bizonyíthatták ügyességüket - részegszemüvegben. Úgy érzékelik a teret, akár az ittas állapotban lévő ember, így kell teljesíteni a különböző feladatokat.  


A kerékpáros ügyességi pályán szlalom és kanyarodás is feladat volt. Nehezek voltak a pályák, de mindenki igyekezett a legjobb formáját hozni. A vetélkedőre 18 család regisztrált előre, és még a helyszínen is neveztek 3-an.


László Péter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, nagyon sok állomásuk volt, elméleti tesztet kellett kitölteniük a versenyzőknek, KRESZ és elsősegély, majd pedig ügyességi feladatokat kellett teljesíteni a család minden tagjának, felnőtteknek és gyerekeknek is.


Kilenc állomást kellett teljesíteni, volt ügyességi gokartpálya és lézerlövészet is. Az autós pályán a bóják között kellett manőverezni, erre jellemzően az apukák vállalkoztak.


Az első helyet a balogunyomi Merőtei család szerezte meg, ők képviselhetik Vas megyét az országos döntőn, ahol egy személygépkocsi lesz a fődíj. A versenyen második lett a sárvári Süle család, a harmadik helyezést pedig a szombathelyi Szibler család érte el.

 

Fotó: police.hu

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.