km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Elméletben és gyakorlatban is bizonyítottak a vetélkedő résztvevői

Elméletben és gyakorlatban is bizonyítottak a vetélkedő résztvevői

A biztonságos és balesetmentes közlekedésre, a példamutató szülői magatartásra hívja fel a figyelmet az évek óta népszerű "Közlekedik a család" országos vetélkedő, amelynek megyei döntőjét szombaton rendezték a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti telephelyén. 21 család nevezett. Többek között kerékpáros és autós ügyességi pályán kellett végigmenniük, de elméleti felkészültségüket is bizonyíthatták.

 

A pályán a családok legfiatalabb tagjai bizonyíthatták ügyességüket - részegszemüvegben. Úgy érzékelik a teret, akár az ittas állapotban lévő ember, így kell teljesíteni a különböző feladatokat.  


A kerékpáros ügyességi pályán szlalom és kanyarodás is feladat volt. Nehezek voltak a pályák, de mindenki igyekezett a legjobb formáját hozni. A vetélkedőre 18 család regisztrált előre, és még a helyszínen is neveztek 3-an.


László Péter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, nagyon sok állomásuk volt, elméleti tesztet kellett kitölteniük a versenyzőknek, KRESZ és elsősegély, majd pedig ügyességi feladatokat kellett teljesíteni a család minden tagjának, felnőtteknek és gyerekeknek is.


Kilenc állomást kellett teljesíteni, volt ügyességi gokartpálya és lézerlövészet is. Az autós pályán a bóják között kellett manőverezni, erre jellemzően az apukák vállalkoztak.


Az első helyet a balogunyomi Merőtei család szerezte meg, ők képviselhetik Vas megyét az országos döntőn, ahol egy személygépkocsi lesz a fődíj. A versenyen második lett a sárvári Süle család, a harmadik helyezést pedig a szombathelyi Szibler család érte el.

 

Fotó: police.hu

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.