km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Elméletben és gyakorlatban is bizonyítottak a vetélkedő résztvevői

Elméletben és gyakorlatban is bizonyítottak a vetélkedő résztvevői

A biztonságos és balesetmentes közlekedésre, a példamutató szülői magatartásra hívja fel a figyelmet az évek óta népszerű "Közlekedik a család" országos vetélkedő, amelynek megyei döntőjét szombaton rendezték a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti telephelyén. 21 család nevezett. Többek között kerékpáros és autós ügyességi pályán kellett végigmenniük, de elméleti felkészültségüket is bizonyíthatták.

 

A pályán a családok legfiatalabb tagjai bizonyíthatták ügyességüket - részegszemüvegben. Úgy érzékelik a teret, akár az ittas állapotban lévő ember, így kell teljesíteni a különböző feladatokat.  


A kerékpáros ügyességi pályán szlalom és kanyarodás is feladat volt. Nehezek voltak a pályák, de mindenki igyekezett a legjobb formáját hozni. A vetélkedőre 18 család regisztrált előre, és még a helyszínen is neveztek 3-an.


László Péter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, nagyon sok állomásuk volt, elméleti tesztet kellett kitölteniük a versenyzőknek, KRESZ és elsősegély, majd pedig ügyességi feladatokat kellett teljesíteni a család minden tagjának, felnőtteknek és gyerekeknek is.


Kilenc állomást kellett teljesíteni, volt ügyességi gokartpálya és lézerlövészet is. Az autós pályán a bóják között kellett manőverezni, erre jellemzően az apukák vállalkoztak.


Az első helyet a balogunyomi Merőtei család szerezte meg, ők képviselhetik Vas megyét az országos döntőn, ahol egy személygépkocsi lesz a fődíj. A versenyen második lett a sárvári Süle család, a harmadik helyezést pedig a szombathelyi Szibler család érte el.

 

Fotó: police.hu

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Márk Gergely kertészmérnök tiszteletére rendeztek konferenciát Szombathelyen
Megnyílt a Márk Gergely Centenáriumi Év. A 100 éve született legnevesebb magyar rózsanemesítő 710 fajtát hozott létre, amiket az acsádi Márk Rosariumban  gyűjtöttek össze és szaporítanak. A génmegőrzés jelentőségét, valamint a rózsák szépségét hangsúlyozták a Kámoni Arborétumban megtartott egész napos konferencián.
Áprilisban nyílik Kardos Tamás fotókiállítása
2023. április 3-án (hétfőn) 15.30 órakor nyílik Kardos Tamás Utazásaim a nagyvilágban című önálló fotókiállítása az ELTE Savaria Egyetemi Központban.
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.