km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Elkötötte, majd ittasan, engedély nélkül vezette a kocsit

Elkötötte, majd ittasan, engedély nélkül vezette a kocsit

Ittasan, engedély nélkül vezette azt az autót, amelyet a tulajdonos tudta nélkül vitt el a Vas megyei férfi - adja hÍrül a police.hu.

Az egyenruhások 2022. október 6-án, a délelőtti órákban Jákfa belterületén igazoltattak egy 45 éves járművezetőt. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel a járművezetéstől korábban már eltiltották és a büntetés letelte után nem végezte el a kötelező utánképzést sem. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre is sor került vele szemben. A helyszínen megállapították továbbá, hogy a gépkocsit egy helyi ház udvaráról vitte el a tulajdonos engedélye nélkül. A 45 éves sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség, jármű önkényes elvétele vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás, míg engedély nélküli vezetés miatt – őrizetbe vétele mellett – szabálysértési eljárás indult.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 6-án 5 óra és 2022. október 7-én 5 óra közötti időben személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés. Munkatársaink hat, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.