km/óra
  2023.09.28., csütörtök  •  Vencel napja
Életveszélyesen megsérült az Opel vezetője Bobánál

Életveszélyesen megsérült az Opel vezetője Bobánál

A mentők négy embert szállítottak kórházba a szerdán délután történt baleset helyszínéről. A legsúlyosabban az okozó sérült, ő nem használta a biztonsági övét és életveszélyes fejsérülést szenvedett.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Boba közelében, írja a 112Press. Jánosháza felől Celldömölk irányába tartott egy Peugeot személygépkocsi. Az autót vezető huszonéves nő mögött 1,5 éves gyermeke utazott. A hírhedt bobai elágazónál a menetirány szerinti bal oldalról az Elsőbbségadás kötelező tábla ellenére behajtott a kereszteződésbe egy Borgáta felé tartó Opel, ami a Peugeot oldalának ütközött. A Peugeot a menetirány szerinti jobb oldalon letért az útról és szántóföldre csapódott és felborult. Közben az autó ajtaja leszakadt. 


A sofőr és gyermeke is be volt kötve, ők az elsődleges adatok alapján könnyű sérülést szenvedtek és az autó vezetője nem esett ki az autóból az ajtó leszakadása ellenére sem.


A baleset okozója nem használta a biztonsági övét és az ütközéskor átzuhant az anyósülésre, a fejét pedig beverte a B-oszlopa. A 43 éves férfi életveszélyes koponyasérülést szenvedett. Az állapotát hosszan próbálták stabilizálni a helyszínen, mielőtt a mentők kórházba szállították.


Információik szerint a férfi 13 éves gyermeke sem volt bekötve, ő karcolásokkal megúszta a balesetet, de a mentők kivizsgálásra őt is kórházba szállították.


A helyszínre celldömölki és egyházashetyei tűzoltók érkeztek. A forgalom irányításában a Kráter Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai segédkeztek.


A helyszíni szemle, a mentés és műszaki mentés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben az érintett szakaszon.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

kapcsolódó cikkek
Összeütközött két autó Boba és Egyházashetye között
Összeütközött két autó Boba és Egyházashetye között
kapcsolódó cikkek
Összeütközött két autó Boba és Egyházashetye között
Összeütközött két autó Boba és Egyházashetye között
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Meghalt idősebb Koman Vladimir
Ma hajnalban, 59 éves korában elhunyt idősebb Koman Vladimir, Voli bácsi, ahogy megyeszerte mindenki ismerte.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Marad a nyárias idő csütörtökön is
Devizapiac: alig változott csütörtök reggelre a forint árfolyama
Alig változott, vegyesen alakult a főbb devizákkal szemben a forint árfolyama csütörtök reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben.
Változik a buszmenetrend, épül a forgalmi iroda Szombathelyen
Korszerűsíti a BLAGUSS Kft. az Éhen Gyula téren lévő, leromlott állapotú szolgáltatási decentrum épületét, külső és belső átalakítással, energetikai fejlesztéssel, valamint az általa üzemeltetett autóbuszflotta is bővül 4 új MIDI autóbusszal (3 db gázolaj üzemanyagú, 1 db elektromos), erről is kapnak tájékoztatót a közgyűlésen a képviselők. Figyelembe véve az utasok igényeit, október 16-tól változik a helyi járatos buszok menetrendje: közvetlen temetőjárat indul a Derkovits-lakótelepről, és sűrűbben mennek a buszok a Parkerdőbe.
Haladás: Győztes hazatérés
A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában játszotta első mérkőzését a Hali Szombathelyen a gyepcsere miatt. A Rohonci úton a vasiak 2-1-re verték a Soroksárt.
Rendőrök versenyeztek Szombathelyen (képgalériával)
Tizenkettedik alkalommal rendeztek Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt a vármegyék legjobb forgalomirányítói, gépkocsizó- és motoros járőrei számára. 60 rendőr indult az idei próbán, amelynek Szombathely és a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság volt a házigazdája.