km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Életveszélyesen megsérült a gyalogos - egy Nissan ütötte el

Életveszélyesen megsérült a gyalogos - egy Nissan ütötte el

A személyautó vezetőjével szemben felmerült az ittasság gyanúja. Rendőrautó vitte el a helyszínről, vérvételre. A gyalogosan közlekedő asszony a munkahelyéről indult haza, a szombathelyi MSH melletti gyalogátkelőhelyen ütötte el az autó, írja a 112press.hu.

A tudósításban ez áll: Az elsődleges adatok alapján súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 40 év körüli asszony hétfőn délután a Deák Ferenc utcában. Egy Nissan személygépkocsi haladt a Pelikán park irányába, amikor az Agora MSH épülete melletti gyalogátkelőhelyen elütött egy nőt, aki a Március 15. tér felől tartott a Markusovszky utca irányába. Az asszony a munkahelyéről sétált a parkolóban álló autójához.

Az ütközésnél a gyalogos először a Nissan A-oszlopának csapódott, onnan pedig egy szabályosan parkoló Suzuki alá zuhant, nekiütközve a vonóhorognak és a kipufogónak. A Nissan az ütközés helyétől távolabb állt meg. A sérült segítségére sietők előbbre tolták a Suzukit, hogy hozzáférjenek az asszonyhoz, akinek erősen vérzett a feje. A mentők kiérkezéséig is szakszerű segítségnyújtásban részesült, mivel egészségügyi képzettséggel rendelkező segítő is volt a helyszínen.

A járművet vezető középkorú férfival szemben felmerült az ittasság gyanúja. A meghallgatása után rendőrautó szállította el a helyszínről, vérvételre. A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

(Fotó: Tánczos Mihály)

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.