km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Életveszélyesen megsebezte és sorsára hagyta élettársát a zavart szlovén férfi

Életveszélyesen megsebezte és sorsára hagyta élettársát a zavart szlovén férfi

Kényszergyógykezelésre kötelezték.

Életveszélyesen megsebezte és sorsára hagyta élettársát az a szlovén férfi, akinek az ügyében a Zalaegerszegi Törvényszék 2024. március 6-án hozott ítéletet.

A vádirat szerint a férfi már napok óta zavartan viselkedett, 2023. február 23-án aztán hajnali fél kettő körül féltékenységében összeszólalkozott élettársával határszéli otthonukban. Eközben magához vett egy kinyitható, 8 cm pengehosszúságú zsebkést, amelyet a nő nyakához tartott és így kivonszolta őt a házból.

Először ráparancsolt, hogy másszon be az udvaron álló autó csomagtartójába, miután ezt a nő nem tette meg, elindult vele a falu temetője felé. Mindeközben szlovénul folyamatosan azt kiabálta, hogy „megöllek”, „rendőrség” és egy franciakulccsal ütötte az út menti kerítéseket.

Ahogy egy lakatlan, fás-bokros területhez értek, a férfi ököllel megütötte a sértettet, majd a nála lévő kést többször is a nő felé lendítette, aki az első kettőt kezeivel hárította, míg a harmadik – legalább közepes erővel okozott – szúrás a hasán, a májánál érte, amely miatt életveszélyes sérülést szenvedett. A vádlott ezután távozott a helyszínről, míg a vérző sértett hazafelé indult.

A párral egy utcában élő egyik férfi meghallotta a hangoskodást, ezért kiment, s látva a hálóingben hazafelé tartó, vérző nőt, értesítette a hatóságokat. Eközben a nő hazaért, innen szállították a mentők kórházba.

A nő hasát ért szúrás közvetlen életveszélyt okozott, amely csupán azért nem volt halálos, mert időben szakszerű orvosi ellátásban részesült – áll a közleményben.

Mint kiderült, a férfi elmebetegségben, paranoid pszichózisban szenved, amely miatt nem volt képes a cselekmény társadalomra való veszélyességének felismerésére, illetve e felismerésnek megfelelő cselekvésre.

Fentiekre figyelemmel a Zalaegerszegi Törvényszék – az ügyészségi indítvánnyal egyezően – a vádlottat felmentette emberölés bűntettének kísérlete alól és elrendelte kényszergyógykezelését. A döntés nem jogerős, a vádlott és védője a kényszerintézkedés mellőzése iránt jelentett be fellebbezést – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék.

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.