km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Mindent megtesznek azért, hogy vonzó legyen Szombathelyen háziorvosnak lenni

Mindent megtesznek azért, hogy vonzó legyen Szombathelyen háziorvosnak lenni

Költözés, nyugdíjazás vagy haláleset miatt több háziorvosi praxis betöltetlen Szombathelyen. A gyermekorvosok korábban már hallatták a hangjukat ezügyben, felhívták az önkormányzat figyelmét arra, hogy kevesen vannak, és az ellátás rendszere néhány éven belül bedőlhet. A helyzet megoldására a városvezetés olyan támogatási rendszert dolgozott ki, amely modellértékű lehet.

A program részleteiről az idei költségvetés tervezetét ismertető sajtótájékoztatón számolt be László Győző alpolgármester.


– A városvezetés kiemelt prioritásként kezeli az alapellátást. Azt szerettük volna elérni, hogy vonzó dolog legyen Szombathelyen háziorvosnak lenni. Azt gondolom, ez sikerült is. Kidolgoztunk egy olyan rendszert, amely három pilléren nyugszik: az egyik a praxis megszerzését, a másik a megtartását, a harmadik pedig a továbbadását támogatja. Azt várjuk ettől, hogy hosszú távra megoldódik, és jó színvonalon biztosított lesz a háziorvosi alapellátás – mondta a politikus.


A tartósan, hat hónapnál régebben betöltetlen praxisok megszerzését 10 millió forinttal támogatja az önkormányzat, ezért cserébe az orvosnak vállalnia kell, hogy legalább 6 évig praktizál. A tizenötödik évtől kezdve minden ötödik jubileumi esztendőben 1–6 millió forint közötti juttatást kapnak az orvosok. A 70-75 év közötti, nyugdíjba készülő doktorokat érdekeltté tennék abban, hogy találják meg a saját utódjukat. Négymillió forinttal honorálja a városvezetés, ha az orvos gondoskodik a praxisban az utánpótlásról.


A program vonatkozik a háziorvosokra, az alapellátásban dolgozó gyermekorvosokra és fogorvosokra is.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.