km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Elemlámpás bátorságpróba a magasban

Elemlámpás bátorságpróba a magasban

Elemlámpás toronylátogatást szerveznek a víz világnapján, március 22-én, 18 órakor. Az ingyenes programot azoknak ajánlják, akik kíváncsiak arra, hogyan fest Szombathely városa az éjszakai fényekben.

 

Kiss Andrea, az Agora közművelődési igazgatója elmondta, hogy ismét egy izgalmas bátorságpróbára hívják az érdeklődőket, immár második alkalommal szerveznek elemlámpás toronylátogatást. Azoknak ajánlják, akik kíváncsiak arra, hogyan fest Szombathely városa az éjszakai fényekben, amikor az alkonyat átmegy az estébe. A programot most a víz világnapjának tiszteletére szervezik meg, ezzel indítják el a tavaszi turisztikai szezont. 


Előzetes regisztrációt követően 30 percenként 10-10 fő juthat fel a Víztorony legfelső kilátószintjére, és csodálhatja meg a város esti látképét. A rendezvény ideje alatt összesen 60 látogatót tudnak fogadni. Jelentkezni a viztorony@agora-savaria.hu e-mail-címen lehet, az érdeklődőket e-mailben értesítik a részvétel módjáról, pontos időpontjáról.


A vezetett túrára ajánlott kényelmes cipőben érkezni, elemlámpát, fejlámpát magukkal hozni. Igény esetén a helyszínen elemlámpát tudnak biztosítani.


Azoknak sem kell elkeseredniük, akik most nem tudnak részt venni a toronylátogatáson, idén még legalább kétszer szeretnék megismételni. 

 

Fotó: Nagy Jácint

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!