km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Elbocsátották a GYSEV osztrák vezérigazgató-helyettesét

Elbocsátották a GYSEV osztrák vezérigazgató-helyettesét

Az osztrák szakminisztérium egy helytelen és jogellenes eljárásról beszél.

November 2-án azonnali hatállyal felmentették tisztségéből a GYSEV vezérigazgató helyettesét, az osztrák kirendeltség vezetőjét, Hana Dellemannt – tudta meg az ORF Burgenland.

A hónap elején, egyoldalúan összehívott közgyűlésen kezdeményezték a magyar tulajdonosok Hana Dellemann indoklás nélküli elbocsátását. Az osztrák szakminisztérium, a Bundesministerium für Klimaschutz, Umwelt, Energie, Mobilität, Innovation und Technologie egy helytelen és jogellenes eljárásról beszél.

Mint írják, az egyoldalú elbocsátás ellentmond a társaság jogi szerződéseinek, ezért az Osztrák Köztársaság ezért jogi lépéseket tesz az eljárás ellen.

„Úgy látszik, Lázár János mesterterve az, hogy megpróbálja szétverni az osztrák vasutatakat is. Hátha akkor nem lesz olyan feltűnő a MÁV nyomora. Egyelőre csak a GySEV-Raaberbahn-nál próbálkozik, mert abban magyar tulajdon is van. (...) Azt mondjuk nem tudom, az ÖBB-vel szemben mit tervez. Kiszúrja a vonatok kerekét? Vagy összevizeli a vonatok vécéjét? De az is lehet, hogy a maffiamódszerekkel elfoglalt GySEV arra kell neki, hogy a lerottyant MÁV vonatokat átdobja a sógoroknak, a Raaberbahn vadiúj vonatait pedig ide irányítsa” – ezt már Hadházy Ákos írta Facebook-oldalán a hírre reagálva.

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.