km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Egy új állatvédelmi alapítványon keresztül támogathatja a kormány a civileket, de csak 2024-től lesz rá forrás

Egy új állatvédelmi alapítványon keresztül támogathatja a kormány a civileket, de csak 2024-től lesz rá forrás

Állami állatvédő alapítványt hoz létre a kormány. Az alapításhoz szükséges törvényjavaslatot kedd délelőtt 141 igen, 4 nem szavazattal, 22 tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés -számol be róla a Telex.

„A kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy tovább javítson az állatok helyzetén. A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány létrehozása hatékonyabbá teszi ennek a célnak az elérését” – írta a javaslat benyújtása után Varga Judit igazságügyi miniszter. „Az Alapítvány célja, hogy az állatvédelmi munkát olyan keretek közé emeljük, ahol mind a szakemberek, mind a civil szervezetek közösen dolgozhatnak a hazai állatvédelem fejlesztését, népszerűsítését és a felelős állattartást érintő témákon.” Ezt pedig Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos tette közzé Facebook-oldalán a szavazás után.A Semjén Zsolt által benyújtott javaslat szerint az új alapítvány feladata lesz:

egy állatvédelmi tájékoztató portál működtetése,
állatvédelmi szakmai konferenciák szervezése,
országos kommunikációs és érzékenyítő kampányok, állatvédelmi pályázatok lebonyolítása és felügyelete,
az állatvédelem fontosságának a tudatosítása és továbbadása a fiatal generációk számára,
az állatvédelem népszerűsítését célzó tudományos és oktatási tevékenység ösztönzése, képzési programok kidolgozása és koordinálása, és
a nemzetközi jó gyakorlatok adaptálási lehetőségeinek feltérképezése a hazai állattartási kultúra fejlesztése érdekében.
A legfontosabb változás azonban minden bizonnyal az lehet, hogy a javaslat szerint a kormány ezen az alapítványon keresztül támogathatja az állatvédelmi civil szervezeteket. Az alapítványt Varga Judit hozza létre, működését a kormány 2024-től támogatja írja a Telex.

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Felborult egy személyautó Celldömölk és Mesteri között - mentőhelikopter érkezett
Celldömölk és Mesteri között történt a baleset. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.
legfrissebbek
Az albán tengerpart lehet a magyarok új Balatonja (képgalériával)
A sokáig lesajnált balkáni országban szárnyal a turizmus, egyre több magyar szót hallani az Adriai- és a Jón-tenger strandjain, miközben a gazdaság is pörög: mindenütt építkeznek, az éves infláció 2023-ban mindössze 4% volt, a helyi fizetőeszköz, a LEK pedig egy év alatt 14 százalékot erősödött az euróhoz képest. Mi tudnak az albánok, amit mi nem?
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Kulturális megszállás alatt a belváros: szombaton tartják az Utcaművészeti Fesztivált Szombathelyen
A négy éve útjára indított Utcaművészeti Fesztivál idén július 13-án, szombaton várja egész napon át az érdeklődőket az interaktív művészeti élményt nyújtó programokra.  
Zártkapus Konferencia Liga mérkőzés volt a Király Sportlétesítményben
Július 11-én az UEFA Európa Konferencia Liga első selejtező körében a belorusz FC Torpedo Belaz Király Gábor komplexumában fogadta a moldáv FC Milsami Orheit. 
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.