km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Egy pályázat segíthet az Áchim András utcai problémák megoldásában

Egy pályázat segíthet az Áchim András utcai problémák megoldásában

Sorozatos kivitelezési problémák és a csapadékvíz-elvezetési munkálatok elhúzódása keserítette meg Oladon az Áchim András és a szomszédos utcák lakóinak mindennapjait.

 

A mai napig panaszkodnak néhányan: van, ahol a dugulás okoz gondot, másutt nincs lejtése az ároknak, ezért rendszeresen áll benne a víz. A lakók szerint a vízelvezetésnél jóval nagyobb gond az úttest állapota. Az aszfaltburkolat erősen töredezett, középen pedig fel is púposodott. Jó darabig helyijáratos csuklósbuszok közlekedtek a kicsi utcában, a vízelvezető árkokat kialakító több tonnás munkagépek pedig csak tovább rontottak a helyzeten.


A júniusi közgyűlésen ezért döntöttek úgy a képviselők, hogy pályázatot nyújtanak be a Belügyminisztériumhoz az utca felújítására. Az elnyerhető támogatás maximum 50 millió forint lehet, és a beruházás költségeinek legfeljebb felét fedezheti a kiírás szerint. Ezeknek a feltételeknek az Áchim utca éppen megfelel – mondta el Tóth Kálmán képviselő. A korábban elkészült tervek szerint ugyanis a mintegy 310 méter hosszú szakaszon a burkolatfelújítás 104 millió forintba kerül. A támogatáson felüli összeget a város biztosítja. Sikeres pályázat esetén a munkálatokkal 2021 végéig kell elkészülni.

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.