km/óra
  2023.12.04., hétfő  •  Borbála, Barbara napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Egy hétvége alatt hét ittas vezetővel szemben történt eljárás

Egy hétvége alatt hét ittas vezetővel szemben történt eljárás

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai 2022. október 21-én 5 óra és 2022. október 24-én 5 óra közötti időben hét olyan járművezetővel szemben is intézkedtek, akik szeszes ital fogyasztását követően vettek részt járműveikkel a közúti forgalomban.

Az egyenruhások pénteken Vépen, egy helyi járművezetővel szemben, valamint Karakó belterületén egy jánosházai sofőrrel szemben intézkedtek, akiknél a helyszíni intézkedés során alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott.

Szombaton, az éjszakai órákban egy ukrán gépkocsivezetőt vontak intézkedés alá a rendőrök Sárváron, akivel szemben az intézkedés során felmerült annak a gyanúja, hogy szeszes italt fogyasztott elindulása előtt, amelyet a vele szemben alkamazott alkoholteszter értéke is igazolt.

Vasárnap négy esetben is pozitív értéket mutatott az alkoholteszter, két esetben baleset is történt. A 86-os főúton hajtott árokba egy nárai lakos, akinél felmerült az ittasság gyanúja. Az intézkedés során azt is megállapították, hogy a férfi nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel sem. Ahogy arról korábban beszámoltunk egy, ittas állapotban kerékpározó férfi szenvedett balesetet Rábahídvégen. Püspökmolnáriban egy helyi sofőrt igazoltattak, míg Rábahídvégen egy magyarlaki gépkocsivezetőt, akiket az alkoholteszter pozitív értéke miatt további mintavételre előállítottak.

A gépkocsivezetőkkel szemben büntetőeljárás indult ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a kerékpárossal szemben pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek az egyenruhások.

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
legfrissebbek
2024 tavaszán elkezdődik a Csaba utca felújítása
Jövőre felújítják Szombathely egyik legrosszabb állapotú utcáját, a Csaba utcát. Erről Putz Attila (Éljen Szombathely!), a keleti várorész önkormányzati képviselője adott hírt, amikor azt írta, hogy ma megtörtént az első tervegyeztetés az ügyben.
Szombathely közlekedéssel kapcsolatos kihívásaira kerestek megoldást a városházán
December 4-én, hétfőn délután rendezték meg az EIT Urban Mobility TICER projekt gálarendezvényét a szombathelyi városháza nagytermében.
Maxi-Dubajt álmodott Orbán Viktor Rákosrendezőre
A Burzs Kalifa beruházójával építtetne új milleneumi városközpontot Rákosrendező pályaudvar 130 hektáros, állami tulajdonú, jelenleg rozsdaövezeti besorolású területén a kormány. Ezt Lázár János építési és közlekedési minszter jelentette be.
Még nem véglegesek az új választókerületi határok Szombathelyen
A népesség csökkenése miatt Szombathelyen módosítani kellett a választókerületeket, a jegyző elkészítette az új felosztást. A kihirdetés után 15 napig volt lehetőség a jogorvoslatra, városunkban a a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Társaság a Szabadságjogokért és a Választási Földrajz segítségével megtámadta a jegyzői határozatot. A törvényszék megsemmisítette a beosztást, mert az nem tartalmazott érdemi indoklást, írja a telex.hu.
Heroint szállított a HA-SKA jelzésű gépen, őrizetbe vették a legendás magyar pilótát
8.1 millió eurót érő heroinnal bukott le Dublinban két magyar férfi múlt pénteken, a helyi nyomozók szerint az idősebb pilóta Európa-szerte hozta-vitte a heroin-, kokain- és kannabisz-szállítmányokat.