km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Egy hétvége alatt hét ittas vezetővel szemben történt eljárás

Egy hétvége alatt hét ittas vezetővel szemben történt eljárás

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai 2022. október 21-én 5 óra és 2022. október 24-én 5 óra közötti időben hét olyan járművezetővel szemben is intézkedtek, akik szeszes ital fogyasztását követően vettek részt járműveikkel a közúti forgalomban.

Az egyenruhások pénteken Vépen, egy helyi járművezetővel szemben, valamint Karakó belterületén egy jánosházai sofőrrel szemben intézkedtek, akiknél a helyszíni intézkedés során alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott.

Szombaton, az éjszakai órákban egy ukrán gépkocsivezetőt vontak intézkedés alá a rendőrök Sárváron, akivel szemben az intézkedés során felmerült annak a gyanúja, hogy szeszes italt fogyasztott elindulása előtt, amelyet a vele szemben alkamazott alkoholteszter értéke is igazolt.

Vasárnap négy esetben is pozitív értéket mutatott az alkoholteszter, két esetben baleset is történt. A 86-os főúton hajtott árokba egy nárai lakos, akinél felmerült az ittasság gyanúja. Az intézkedés során azt is megállapították, hogy a férfi nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel sem. Ahogy arról korábban beszámoltunk egy, ittas állapotban kerékpározó férfi szenvedett balesetet Rábahídvégen. Püspökmolnáriban egy helyi sofőrt igazoltattak, míg Rábahídvégen egy magyarlaki gépkocsivezetőt, akiket az alkoholteszter pozitív értéke miatt további mintavételre előállítottak.

A gépkocsivezetőkkel szemben büntetőeljárás indult ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a kerékpárossal szemben pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek az egyenruhások.

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Felborult egy személyautó Celldömölk és Mesteri között - mentőhelikopter érkezett
Celldömölk és Mesteri között történt a baleset. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.