km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Még egy évig maradhatnak Szombathelyen az elektromos rollerek

Még egy évig maradhatnak Szombathelyen az elektromos rollerek

Egy évvel meghosszabbítják az elektromosroller-kölcsönzőhálózat működtetéséről szóló szerződést, ha rábólintanak a képviselők a csütörtöki testületi ülésen.

 

A rollerek 2022 őszén kerültek be a szombathelyi közlekedésbe, azóta is nagyszerű eredményeket mutatnak. Nagyon sokan használják és lelik örömüket a rendszerben napi szinten.


Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött 2022. július 28-án a Lime Technology Kft-vel az elektromos rollerek üzemeltetéséről. A megkötött megállapodást 2024. június 30-ig meghosszabbították.   


A Lime Technology Kft. megkereste az önkormányzatot, hogy 2024. július 1-től szeretné folytatni az elektromos rollerek üzemeltetését. A hotspotok területének fenntartási költségeihez történő hozzájárulásként a Lime Kft. az önkormányzatnak 2025. június 30-ig terjedő időszakra – a 2023. július 1.- 2024. június 30. közötti időszaknak megfelelően - 1.800.000,- Ft + Áfa összeget fizetne. Ha elfogadják a képviselők, akkor a megállapodást 2025.  június 30-ig hosszabbíthatják meg. 

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.