km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Egész nap ingyenes szűrésekkel és beszélgetésekkel várják a szombathelyieket

Egész nap ingyenes szűrésekkel és beszélgetésekkel várják a szombathelyieket

Az eső ellenére érdemes ma kilátogatni a Fő térre!

Richter Egészségváros rendkívül színes programmal és számtalan szűrővizsgálattal várja az érdeklődőket a szombathelyi Fő téren. A szűrővizsgálaton résztvevők ráadásul Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórháznak szánt adományt növelik. A Richter Gedeon Nyrt. 3.500.000 Ft alapadományt ajánlott fel a kórház számára. Az adományösszeget elektrokoagulátor készülék beszerzésére, a szülészet-nőgyógyászati ambulancia fejlesztésére fordítja az intézmény.

 

Ezt az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, élőben vagy az Egészségváros Facebook oldalán online meghallgatott előadásért járó adományponttal növelni tudják, hiszen a Richter pontonként 500 forinttal megemeli az alapadomány összegét. Minél aktívabban cselekszik valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járul hozzá a kórháznak szánt adomány gyarapításához.

 

A rendezvényt szombat reggel fél tízkor Dr. Nagy Lajos Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház igazgatója, Dr. Nemény András polgármester és Dr. Kozma Róbert Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing főosztályvezetője nyitotta meg.

 

Dr. Nagy Lajos köszöntő beszédében elmondta, hogy sajnálja, hogy a rossz időjárás miatt kevesen vannak. Elmondta, hogy a mai rendezvénynek célja, hogy közelebb vigyék azokhoz is a szűrővizsgálatokat, akiknek munka mellett nincs idejük kivizsgáltatni magukat.

 

Dr. Nemény András kiemelte, hogyha jobban belegondolunk akkor ilyen időben mi mást lehetne csinálni, mint kimenni a Fő térre és a sátrakban szűrővizsgálatokon részt venni. Fantasztikus dolognak tartja, hogy ilyen lehetőséget kaptak a szombathelyiek. Szerinte, ha felelősek vagyunk a családunkért akkor ki kell vizsgáltatnunk magunkat. Szombathely egy aktív város, rengetegen mennek a sportprogramokra. Szombathely talán egészségtudatosabb város, mint a többi, de biztos, hogy nem eléggé. Polgármesterként szeretné, hogyha a születéskor várható átlagéletkor emelkedne. Arra bíztatta a város lakóit, hogy magukért, családjukért, a városért és a kórházért is jöjjenek ki és vegyenek részt a vizsgálatokon.

 

Dr. Kozma Róbert hangsúlyozta, hogy mindenki rengeteget tehet az egészségéért, mindenkit bíztatott arra, hogy személyesen is jelenjen meg.

 

Az eső ellenére vannak olyan rendkívül nagy népszerűségnek örvendő sátrak, ahol kígyózó sorok alakultak ki. A délelőtt folyamán a legtöbben a csontritkulás és érszűkület vizsgálaton valamint a bőrdaganat szűrésen vettek részt. A nap házigazdája: Abaházi Csaba számos fellépővel várja a kilátogatókat. A rendezvényen többek között részt vesz Katus Attila, Szily Nóra és Béres Alexandra is. Délután fellép a Groovehouse is.

 

A részletes programról itt tájékozódhatnak.

 

Kép: Richter Egészségváros Facebook oldala.

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.