km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Edzésbe állt a Haladás-Viktória

Edzésbe állt a Haladás-Viktória

Hétfőn este megkezdte a felkészülést a Király Sportlétesítményben a következő szezonra a Haladás-Viktória együttese. A csapat szűk másfél hónap után állt újra edzésbe Szabados György vezetésével, immáron több új arccal a fedélzeten. A csapatnál nyáron bekövetkezett változásokról, valamint a következő szezonról Kiss Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.

 

Jókedvűen álltak edzésbe a Haladás-Viktória játékosai, hogy megkezdjék a felkészülést a 2020-2021-es szezonra. A lányok láthatóan örültek egymásnak, és jó hangulatban várták, hogy újra együtt edzhessenek, ezúttal már „élesben”, a bajnoki rajtra készülve.

 

Ami az átigazolásokat illeti, meglehetősen mozgalmas időszakon van túl a vasi együttes, jelentős átalakuláson ment át a szombathelyiek kerete. Szakonyi Emese és Rácz Zsófia a fővárosban, az Astra együttesében folytatja pályafutását, míg Heike Manhart, Tóth Alexandra, Tálosi Szabina és Kiss Zsófia felhagyott a profi futballal. A csapatkapitány Tálosi Szabinának nem szűnik meg teljes mértékben a szerződése, amennyiben szüksége van rá a csapatnak, és a munkájával össze össze tudja egyeztetni, a csapat rendelkezésére fog állni az edzéseken és a mérkőzéseken is. 

 

A csapat eddig három új igazolásról számolt be. A védelembe Jánosi Ninetta érkezett a Mol Fehérvár együttesétől, aki egyben a tanulmányait is Szombathelyen folytatja majd. Mellette a felnőtt válogatott kerettag Szil Tünde is Szombathelyen folytatja pályafutását, a középpályára pedig a Győri ETO-tól szerződtette az együttes a rutinos Gődér Brigittát. A román válogatott játékos jelenleg rehabilitációjának végéhez közelít, így, ha minden jól megy, csak az első egy-két mérkőzést kell kihagynia, és szeptemberben be is mutatkozhat új csapatában. 

 

Kiss Tamás klubmenedzser úgy fogalmazott, az együttesnél egy jelentős generációváltás zajlik, de maximálisan bíznak a fiatalokban. Az utánpótlás korosztályokból eddig is többen a felnőtt csapattal edzettek, és megkapták a lehetőséget a vezetőedzőtől, a nyáron pedig újabb fiatalok csatlakoztak a kerethez Németh Zsófia, Németh Adél, Hajba Jázmin személyében. Mindenképpen pozitívum, hogy több meghatározó játékossal, többek között Balogh Henriettával, Bíró Barbarával is szerződést tudtunk hosszabbítani, akik jól ki fogják egészíteni egymást a fiatalokkal – tette hozzá Kiss Tamás, aki azt is elmondta, jelen pillanatban úgy tűnik, hogy ezekkel a játékosokkal vág neki a csapat a bajnokságnak, de ha a helyzet úgy hozza, nem kizárt, hogy lesz változás még a keretben.

 

Ami a felkészülési programot illeti, az együttes öt edzőmérkőzést játszik az augusztus 15-i rajtig. Július 18-án a Győri ETO-t látja vendégül Szabados György együttese, 22-én és 26-án pedig újabb két hazai mérkőzés következik az MTK, valamint a szlovén Pomurje csapata ellen.  Az utolsó két felkészülési találkozóra idegenben kerül sor: augusztus 2-án a szlovák Myava-hoz látogat a csapat, hat nappal később pedig az osztrák Sturm Graz otthonába utazik az együttes.

 

Kiss Tamás elmondta, a következő szezonnak is hasonló célokkal vágnak neki, mint ahogy azt korábbi években tették. "A bajnokságban mindenképpen szeretnénk bejutni a felsőházba, hogy éremért harcolhassunk, és a kupában is szeretnénk minél tovább eljutni. A vírushelyzet, valamint az azt követő időszak minden csapatot, így minket is egy eddig példátlan kihívás elé állított, de mindent megteszünk, hogy a fiataljaink maximálisan beépüljenek a csapatba, és fel tudjuk venni az élmezőnnyel a versenyt. Abban biztos vagyok, hogy a motiváltsággal, sikeréhséggel nem lesz gond, a felkészülés alatt pedig azon fognak dolgozni a lányok, hogy ez a pályán jó teljesítménnyel is párosuljon" – zárta gondolatait a klubmenedzser.

 

 

Fotók: Nagy Jácint
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.