km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra

Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra

Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.

 

„Szombathelyi hétköznapi hősök” díjat alapított a közgyűlés márciusban az identitást erősítő program új elemeként. Olyan magánszemélyeket lehet jelölni a kitüntető címre, aki a környezete megítélése szerint sokat tesz a közösségért. A díjat évente egy személy kaphatja. Május 31-ig várták a javaslatokat elektronikusan és papíralapon is. A megadott határidőig hat jelölés érkezett, hat személyre lehet tehát szavazni.


Bakos Ildikó, a Joskar-Ola Alapítvány elnöke sok rendezvény résztvevője, szervezője, segíti a rászoruló embertársait, szemétszedések, segélyakciók ötlezgazdája és megvalósítója.


Horváth Balázs mentőtiszt a Segítés Városa program egyik motorjaként számos módon népszerűsíti az újraélesztési és elsősegélynyújtási ismereteket. Legutóbb óvodásoknak készített kártyát, amiből könnyedén tanulhatnak erről. Lelkiismeretes, nagy tudású szakember.


Morvay Adrienn háziorvos 2004 óta látja el praxisában a hajléktalan embereket, következetesen kiáll a fedél nélkül élőkért, szívén viseli sorsukat, bármikor bizalommal fordulhatnak hozzá.


Vass Péter Bexter energikus, pozitív kisugárzású szociális munkás. Az elsők között volt, aki segélyszállítmány vitt a háború sújtotta Ukrajnába. Jelenleg a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársa. Fotósként is közösséget épít és tanít.


Fábián Gábor, a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület elnöke a fogyatékkal élőkért, pszichiátriai- és szenvedélybeteg emberekért dolgozik. Filmszemléket, találkozókat szervez, ahol alkotásaikat és ezen keresztül gondolatukat, világlátásukat bemutathatják.


Tátrainé Kulcsár Irén, a TIT Hölgyklubjának vezetője 2014 óta. Egymaga szervezi a programokat, hívja meg az előadókat. Mindig változatos, sokakat érdeklő témákat választ, ezen kívül ünnepségeket is szervez a klubtagok számára.


A jelöltekre június 16-ig lehet szavazni a szombathely.hu oldalon, a Felhívások lapfül alatt található űrlapon.  A "Szombathelyi hétköznapi hősök díjat" a Nyitott Városháza programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják majd át. A díjazott egyedi emlékérmet és emléklapot vehet át.
 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.