km/óra
  2024.06.15., szombat  •  Jolán, Vid napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra

Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra

Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.

 

„Szombathelyi hétköznapi hősök” díjat alapított a közgyűlés márciusban az identitást erősítő program új elemeként. Olyan magánszemélyeket lehet jelölni a kitüntető címre, aki a környezete megítélése szerint sokat tesz a közösségért. A díjat évente egy személy kaphatja. Május 31-ig várták a javaslatokat elektronikusan és papíralapon is. A megadott határidőig hat jelölés érkezett, hat személyre lehet tehát szavazni.


Bakos Ildikó, a Joskar-Ola Alapítvány elnöke sok rendezvény résztvevője, szervezője, segíti a rászoruló embertársait, szemétszedések, segélyakciók ötlezgazdája és megvalósítója.


Horváth Balázs mentőtiszt a Segítés Városa program egyik motorjaként számos módon népszerűsíti az újraélesztési és elsősegélynyújtási ismereteket. Legutóbb óvodásoknak készített kártyát, amiből könnyedén tanulhatnak erről. Lelkiismeretes, nagy tudású szakember.


Morvay Adrienn háziorvos 2004 óta látja el praxisában a hajléktalan embereket, következetesen kiáll a fedél nélkül élőkért, szívén viseli sorsukat, bármikor bizalommal fordulhatnak hozzá.


Vass Péter Bexter energikus, pozitív kisugárzású szociális munkás. Az elsők között volt, aki segélyszállítmány vitt a háború sújtotta Ukrajnába. Jelenleg a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársa. Fotósként is közösséget épít és tanít.


Fábián Gábor, a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület elnöke a fogyatékkal élőkért, pszichiátriai- és szenvedélybeteg emberekért dolgozik. Filmszemléket, találkozókat szervez, ahol alkotásaikat és ezen keresztül gondolatukat, világlátásukat bemutathatják.


Tátrainé Kulcsár Irén, a TIT Hölgyklubjának vezetője 2014 óta. Egymaga szervezi a programokat, hívja meg az előadókat. Mindig változatos, sokakat érdeklő témákat választ, ezen kívül ünnepségeket is szervez a klubtagok számára.


A jelöltekre június 16-ig lehet szavazni a szombathely.hu oldalon, a Felhívások lapfül alatt található űrlapon.  A "Szombathelyi hétköznapi hősök díjat" a Nyitott Városháza programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják majd át. A díjazott egyedi emlékérmet és emléklapot vehet át.
 

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
legfrissebbek
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Baleset történt a 87-es főúton
A szombathelyi tűzoltók végzik a műszaki mentést, írják a vasi katasztrófavédők.
Isten éltesse, Rost Andrea!
Ma 62 esztendős. 1962. június 15-én, Budapesten született Rost Andrea Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes (szoprán), érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a 2024-es budapesti olimpia és paralimpia nagykövete. Nemzetközi pályáját Riccardo Muti indította el, aki 1994-ben meghívta a milánói Scalába, írja a Paprikablog Facebook-oldala.
Foci Eb 2024: Szijjártó Péter: minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet lesz Kölnben a magyar válogatott meccse idején
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el a németországi Európa-bajnokságon részt vevő magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésének helyet adó Kölnben.
Betontuskónak csapódott egy árokba sodródó Fiat Vasasszonyfa határában
A sofőr egy jobbra ívelő kanyarban vesztette el az uralmát a jármű irányítása felett. Az autó a menetirány szerinti jobb oldalon tért le az útról és a felázott árokba sodródott, ahol egy nem várt szilárd akadályba ütközött, írja a 112press.hu.