km/óra
  2024.02.28., szerda  •  Ákos, Bátor napja
Az idei húsvét a megújulásról, az újjászületésről szól

Az idei húsvét a megújulásról, az újjászületésről szól

Dr. Nemény András polgármester a város közösségi oldalán osztotta meg ünnepi gondolatait húsvét alkalmából.

 

„A húsvétnak nagyon sok jelentése van, az én reményeim szerint az idei jelentése leginkább a megújulás lesz, az újjászületés” – kezdte ünnepi köszöntőjét a polgármester, majd hozzátette: óriási szükségünk lenne rá az elmúlt egy év után. Visszautalt arra, hogy amikor egy évvel ezelőtt köszöntötte a húsvétot, már akkor is azt kellett kérnie, hogy a szűk családtagokon kívül mással ne találkozzunk, és próbáljuk meg belül megélni az ünnepet. Ez egy év után sem változott. 


Most is azt kérte mindenkitől, hogy amennyire lehet, ezekben a napokban zárja ki ezt a borzasztó külvilágot, forduljon befelé, saját maga és a családtagjai felé. Töltsön minőségi időt a gyerekekkel, a szeretteivel és akkor minden körülmények ellenére ez egy jó húsvét lesz. Ezekkel a gondolatokkal kívánt mindenkinek boldog húsvéti ünnepeket Szombathelyen. 

 


 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Időseknek és fogyatékkal élőknek segít 10 ezer forinttal az önkormányzat
Valamennyi nyugdíjasnak és valamennyi egészségkárosodás okán ellátásban részesülőnek tízezer forintos segítséget nyújt idén az önkormányzat Szombathelyen. Erről is tárgyalnak a képviselők a közgyűlésen.
Csató Kata: A bábművészet sokkal több, mint illúzióteremtés
Csató Kata bábművész, bábrendező júliustól tölti be a Mesebolt Bábszínház igazgatói posztját. Szombathelyi terveiről, céljairól beszélgettünk.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
Megalkotják a város idei költségvetését, várhatóan elfogadják a 16 éven aluli szombathelyiek ingyenes utazásáról szóló javaslatot, továbbá döntenek a nyugdíjasok és egészségkárosodás miatt juttatásra jogosultak egyszeri, tízezer forintos támogatásáról. A februári közgyűlésen 11 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők. A csütörtökön 9 órakor kezdődő testületi ülést élőben követhetik honlapunkon frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Gőzerővel épül a Barátság utcai parkoló
Ha minden jól alakul, március 20. környékére el is készül.
Előzésben lévő WV perdített sorompónak egy kanyarodó Mercedest Szombathely határában
Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 86-os főúton, Szombathely határában, a BPW kamion alkatrészeket árusító boltja előtt - írja a 112press.