km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Dr. Nemény András lesz a polgármesterjelölt

Dr. Nemény András lesz a polgármesterjelölt

Ma délután a Városháza előtt sajtótájékoztatón jelentette be a hírt az Éljen Szombathely! Egyesület elnöke, Tóth Kálmán, hogy a jövő évi önkormányzati választáson is dr. Nemény Andrást támogatják polgármesterjelöltként.

Tóth Kálmán elmondta: a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, az MSZP, az Éhen Gyula Baráti Kör, valamint az Éljen Szombathely! Egyesület egyaránt felsorakozott dr. Nemény András mögött, így a jövő évi önkormányzati választáson ismét őt indítják polgármesterjelöltnek.

- Szövetségünk 2019-ben bizalmat kapott a szombathelyiektől, bizalmat szavaztak egy lokálpatrióta közösségnek. Ma elmondhatjuk, hogy a felsorolt pártok, civil szervezetek legmagasabb döntéshozói is támogatják polgármester úr újraindítását – hangsúlyozta Tóth Kálmán.

Dr. Nemény András köszönetet mondott a jelölésért, hozzátéve azt, hogy nem fogadta volna el ezt, ha nem érezné a szombathelyiek bizalmát.

- Hálás vagyok, hogy ilyen csapat áll mellettem. A kompromisszumokban és a munkában hiszek, így élek majd a jövőben is – zárta szavait a városvezető, aki végül több, sikeres területet sorolt fel, ami a városunkban történt az elmúlt három és fél évben. Példaként – egyebek mellett – a közösségi közlekedést, az 1000 fa programot, a parkfenntartást, az útfelújítást, az óvónői és háziorvosi életpályamodellt, valamint az iparfejlesztést említette.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.