km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Díjazták a legszebb kerteket

Díjazták a legszebb kerteket

Hagyományos és modern kategóriában osztott díjakat az idén 25. jubileumát ünneplő Parkerdei Kertbarát Egyesület. 2007 óta töretlen népszerűségnek örvend a szépkertes mozgalom, amely lehetőséget ad a tulajdonosoknak, hogy rendezett telkeiket megmutassák. Ezúttal 150 kertet zsűriztek.

Az egyesülethez tartozó 582 kiskertben közel 1500-an töltik szabadidejüket. 
– A 80-as évek elejéig itt szántóföld terült el, akkor kezdték kiparcellázni a kiskerteket. Küzdelmes volt, sok munka van benne, de mára elértük, hogy járható útjaink, villany- és vízhálózatunk van, valamint egy összetartó közösségünk, amelynek tagjai sokat tesznek a környezetük szépítéséért – értékelte az elmúlt negyed évszázadot Molnár Lajos elnök.

12 éve még csak hagyományos kategóriában értékelték a kerteket. 2009-ben azonban több telek is gazdát cserélt, és az új, fiatal tulajdonosok már nem veteményest műveltek, hanem modern, pihenésre alkalmas kerteket építettek medencével, játszóeszközökkel. Így bővült újabb kategóriával a verseny. Idén is kilenctagú bizottság járta végig és értékelte a kerteket.

Hagyományos kertművelésben Kondor József első, Szendrey Veronika második, Soronics István harmadik helyezést ért el, míg modern kategóriában Falk Erik, Varga Andrea és Császár Gábor lett dobogós. A győztesek serleget, oklevelet, virágot és vásárlási utalványt vihettek haza. A kertesek közös sétával és jó hangulatú eszem-iszommal ünnepeltek.

KZs

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.