km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Önkormányzati választás 2024: vitára hívja jelölttársait Czeglédy Csaba

Önkormányzati választás 2024: vitára hívja jelölttársait Czeglédy Csaba

Hétfőn 16 órakor lezárult a jelöltállítás, Szombathelyen három szervezet indítellene képviselőjelöltet az 5. számú választókerületben.

Legyen nyilvános vita!

– ezzel a felütéssel posztolt egy terjedelmes bejegyzést Facebook-oldalára Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő, aki a 2024-es önkormányzati választáson újraindul az 5. számú választókerületben.

Mint emlékeztetett, hétfőn 16 órakor lezárult a jelöltállítás, Szombathelyen négy szervezet jelölt polgármestert: az Éljen Szombathely! Egyesület, a Mi Hazánk, a Konzervatívok Egy Jobb Városért (a Jobbik helyi civil szervezete) és a Fidesz-KDNP. Az általa képviselt, 5. számú választókörzetben nem indít jelöltet az Éljen Szombathely! Egyesület, hanem őt támogatják.

A másik három szervezet Pars Krisztiánt (Fidesz-KDNP), Saly Antalt (Mi Hazánk) és Sipos Juditot (Konzervatívok) indítja ellene, akiket ezennel nyilvános vitára hív a Szombathelyi Televízióba. Erről már egyeztetett is a televízió vezetőjével, aki elmondta, hogy egy órás időtartamban élő adást biztosítanak számukra a stúdióban május végén.

Felveszem a jelölt-társakkal a kapcsolatot, bízom benne, hogy részt vesznek a közös vitán. Kinek mi a terve a Derkovits-városrészén, mit szeretne tenni az itt élőkért

– tette hozzá.

Szintén közös vitára hívja a Szombathelyi Televízió stúdiójába a jelölő szervezetek szociális területtel foglalkozó politikusait, mondván a szombathelyieknek joguk van megismerni, hogyan kívánnak szociálisan gondoskodni az arra rászorulókon választási győzelmük esetén a következő öt évben.

Nekem a Szociális és Lakás Bizottság elnökeként, amely szolgálatként végzett munkámat folytatni szeretném, konkrét terveim, elképzeléseim vannak. Sok teendőm van még a szombathelyi szociális ágazatban, főleg a gyermekekről való gondoskodás és a lakhatás terén. Mondják el a többiek is, ők mit szeretnének tenni

– zárta a bejegyzést.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.