km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Ne várjuk meg, hogy akkumulátorgyár épüljön Szombathelyen! – aláírásgyűjtésbe kezdett Czeglédy Csaba

Ne várjuk meg, hogy akkumulátorgyár épüljön Szombathelyen! – aláírásgyűjtésbe kezdett Czeglédy Csaba

A petíció két hétig tart, a cél minimum ezer aláírás összegyűjtése, de Czeglédy bízik benne, hogy több is összegyűlik. Illés Károly, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, ők is csatlakozni fognak az aláírásgyűjtéshez.

„Talán nem árulok el újdonságot: Orbán Viktor akkumulátorgyártó nagyhatalommá akarja tenni Magyarországot” – kezdte szombat délelőtti sajtótájékoztatóját Czeglédy Csaba független képviselő, melynek apropója, hogy pénteken aláírásgyűjtésbe kezdett Szombathelyen a Domus bevásárlóközpontnál.

Emlékeztetett: számos helyen épülnek, illetve működnek is már akkumulátorgyárak és a baljós árnyak pedig megjelentek Szombathelyen is. Másfél évvel ezelőtt megjelent ugyanis egy eléggé beszédes cikk a megyei napilapban arról, hogy a baloldali városvezetés válogat a befektetők között. Hiába érdeklődtek akkumulátorgyártó cégek Szombathely iránt, a baloldali városvezetés még tárgyalni sem ül le velük.

„Tény, hogy több ilyen cég érdeklődött a Szombathely és Söpte közötti iparterületen iránt, de én nagyon helyesnek tartom azt a magatartást, hogy a városvezetés elutasítja ezeket a befektetőket. A közélet iránt érdeklődők pontosan tudják, hogy micsoda tiltakozások vannak az ország számos pontján. Szombathelyen lehetőleg ne várjuk meg, amíg elkezd épülni a gyár. Én itt a Derkovitson lehetőséget kívánok biztosítani egy petíció aláírásával” – jelentette ki a képviselő.

Ezt a sátrat kell keresni a Domus bevásárlóközpontnál

Szerinte az is jelentős probléma, hogy hiába kérte Nemény András a Fideszt, hogy egyhangúan fogadja el a közgyűlés azt a határozatot tavaly év elején, ami megtiltja, hogy akkumulátorgyárak épülhessenek a városban, ezt a Fidesz nem szavazta meg.

Kiemelte, amikor pénteken posztolt a petícióról, Illés Károly, a Fidesz frakcióvezetője odaírta, hogy ők is csatlakozni fognak az aláírásgyűjtéshez.

„Eltelt azóta majdnem egy nap, úgyhogy várom Lenkai Nórát, a Fidesz polgármesterjelöltjét, várom Pars Krisztiánt, aki az ellenfelem lesz, illetve várom Jagodics Zsuzsát, aki Horváth Soma ellenfele lesz a Derkovits másik részén, hogy az aláírásukkal nyilvánítsák ki: ők sem akarnak akkumulátorgyárat” – mondta.

A petíció két hétig tart, a cél pedig minimum ezer aláírás összegyűjtése. Alig egy nap alatt több száz aláírás gyűlt össze, Czeglédy pedig bízik benne, hogy az ezret is át fogják lépni. Vasárnap kivételével minden nap ott vannak a sátorban reggel 7.30-tól 9-ig, illetve 16 órától 18 óráig.

 

CzB

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.