km/óra
  2024.07.19., péntek  •  Emília napja
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

Beszámoló hangzik el az önkormányzati ciklus eredményeiről, a Szombathely 2030 gazdaságfejlesztési program jelenlegi állásáról és a város közbiztonságáról. Döntenek egy újabb utca felújításáról és az autista nappali ellátó létrehozását célzó pályázatról is. Többek között ezek a témák kerülnek terítékre az áprilisi közgyűlésen. Tíz napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők. A csütörtökön 9 órakor kezdődő ülést élőben követhetik honlapunkon a folyamatosan frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.

 

A két közgyűlés közötti beszámolóban szó esik arról, hogy április 30-tól megürül egy háziorvosi praxis. Jóváhagyják az Ír Nagykövetséggel és a Leopold Bloom Alapítvánnyal kötött megállapodást. Egy évvel meghosszabbítják az elektromosroller-kölcsönzőhálózat működtetéséről szóló szerződést. 3573 fénykép érkezett az identitást erősítő Szombathelyi Portré programban, a fotómontázs örökségvédelmi bejelentése megtörtént, az önkormányzat 3,5 millió forintot juttat a Zseboroszlán Alapítványnak.


680 millió forintra pályázik az önkormányzat a TOP Plusz keretben, ebből valósítanák meg a Pozsony utca 47. szám alatt a 24 fős nappali ellátót autizmus spektrumzavarral élők számára, és 14 férőhellyel kívánják növelni az idős demensek ellátását. Elkészült a koncepcióterv, épületet újítanának fel és bővítenének.


Beszámoló hangzik el a város 2023. évi közbiztonsági helyzetéről. Ebből kiderül, hogy 38 százalékkal nőtt az ismertté vált bűncselekmények száma, másfélszer több garázdaság történt, és jóval gyakoribbá váltak az online csalások, de Szombathely így is az ország kevésbé fertőzött városai közé sorolható. A rendőrség a nyomozások 72 százalékát eredményesen zárta, ami az egyik legjobb eredmény az elmúlt 14 évben.


Összefoglaló hangzik el a 2019-2024-es önkormányzati ciklus eredményeiről, a Szombathely 2030 gazdaságfejlesztési programban megvalósult és folyamatban lévő tevékenységről. Tárgyalják a városi tulajdonú gazdasági társaságok tavalyi beszámolóját is.


A magánberuházó térítésmentesen átadja az önkormányzatnak a Kenyérvíz utca folytatását és az Újvilág lakópark infrastruktúráját. A képviselő-testület várhatóan határoz a Selyemrét utca burkolatfelújításáról, 40 millió forint értékben. Döntenek a Donászy Magda Óvoda igazgatói pályázatáról. Zárt ülésen oktatási kitüntetések és bérleti díjjal kapcsolatos fellebbezés lesz napirenden.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Magyarország rendezi a következő EPC-csúcsot
Az Európai Politikai Közösség (EPC) következő csúcstalálkozóját Magyarország rendezi - jelentette be a csütörtökön tartott angliai EPC-csúcs záró sajtóértekezletén Sir Keir Starmer brit miniszterelnök.
Ne érje váratlanul, ha belefut egy-két kósza záporba pénteken és szombaton
Jelentősen változott az előrejelzés szombatra.
Picikét magához tért a forint csütörtök estére
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
„Boldog vagyok, hogy ismét a Falco sikeréért küzdhetek”
Váradi Benedek, a Falco emblematikus alakja, háromszoros bajnoka, Magyar Kupa-győztese két külföldön töltött év után ismét szombathelyi színekben pattogtat. A sárga-feketék saját nevelésű játékosa az előző idényben lengyel bajnok lett a Trefl Sopot együttesével, ám úgy érezte, szeretne hazatérni. A magyar válogatott kiválóság döntéséről, valamint a Litvániában és Lengyelországban eltöltött időszakról is mesélt nekünk.
Orbán: az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia
A mi koncepciónk lényege, ami eltér a hivatalos koncepciótól, hogy az Európai Uniónak nem az amerikai demokraták külpolitikáját kéne másolnia, hanem egy stratégiai autonómia jegyében – és ezt éltetjük itt egyfolytában – egy saját, európai megközelítés kellene – közölte az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik csúcstalálkozójára érkező Orbán Viktor csütörtökön az angliai Oxford közelében lévő Blenheim-kastélyban.