km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Csillogó fekete lemezeken: Savaria lemezbörze a piacon

Csillogó fekete lemezeken: Savaria lemezbörze a piacon

Vasárnap reggel a piacon a szokásosnál is több volt az érdeklődő: reggel fél nyolctól lemezbörze várta az érdeklődőket a kiscsarnokban, ahol bakeliteket lehetett vásárolni, cserélni vagy éppen tisztíttatni. 

Nagy volt a nyüzsgés már vasárnap kora reggel a piac kiscsarnokában: sok asztalon rengeteg bakelit várta új gazdáját. A korongokat magánszemélyek, antikváriumok kínálták, többnyire zenei stílusok alapján csoportosítva. Volt, aki konkrét céllal érkezett, egy-egy vágyott darabot keresve, volt, aki hagyta, hogy elcsábuljon egy jó korong láttán, s volt, aki nosztalgiázva sétált az asztalok között, felidézve az éveket, mikor bakelitlejátszóról hallgatta a Beatlest vagy Koncz Zsuzsát.

A Savaria Lemezbörze egyik szervezője, Óvári Adrián elmondta, az hívta életre a piaci börze ötletét, hogy megint egyre több ember keresi a hagyományos lemezeket a világban, a piac csarnoka pedig kiváló erre, hiszen van tér, átláthatóan ki lehet pakolni a korongokat, ami megkönnyíti a válogatást. A kezdeményezés pedig célt ért: a meghirdetett programhoz sokan csatlakoztak, árusítani, vásárolni egyaránt. Óvári Adrián maga is gyűjtő, régi, analóg lemezjátszón hallgatja a korongokat – a legtöbb ember egyébként ma is ehhez ragaszkodik.

A bakelitek értékét az határozza meg, hány példányban adták ki őket, illetve, hogy mennyire ismertek: egy első angol vagy amerikai nyomású Beatles- vagy Led Zeppelin-lemeznek nagyon magasan van az ára, mert nagyon keresett ritkaságok. Magyarországon sok a jugoszláv vagy indiai nyomású lemez, sokan próbálják az ilyen hordozón lévő zenéket jobb minőségben megtalálni, megvásárolni. A Savaria Lemezbörzét teszt jelleggel rendezték meg ma délelőtt a piacon, az érdeklődés azt mutatja, lesz még folytatás.

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.