km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Csaknem száz viharkárt számoltak fel a vasi tűzoltók szombaton

Csaknem száz viharkárt számoltak fel a vasi tűzoltók szombaton

Szombaton a reggeli órákban az ország nyugati régióiba, így Vas vármegyébe is megérkezett a viharos erejű szél. A közel száz kilométer per órás széllökések következtében a Vas vármegyei hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóknak összesen 98 kárhelyszínen volt szükség a segítségére, olvasható a vasi katasztrófavédők honlapján.

 

Többségében kidőlt fák, leszakadt faágak jelentettek gondot, villanyvezetékek szakadtak le, villanyoszlopok dőltek ki, de az erős szél az épületekben is kárt tett. A tűzoltók kárhelyszínről, kárhelyszínre jártak és folyamatosan dolgoztak a károk felszámolásán. Kőszegen családi házra, Uraiújfalu településen pedig villanyvezetékre dőlt egy nagy fa, ami ennek következtében le is szakadt. Szombathelyen, a Kötő utcában egy ház tűzfala dőlt ki. Körmenden, a Tilalmasi utcában kéményt bontott a viharos szél, Vasváron a Vasvári Pál utcában vakolat omlott az ott parkoló személyautóra. Nicken, a Jázmin utcába tövestül fordult ki egy fa, Celldömölkön a Kőtörő utcában családi ház lemezfedelét szabta le a szél. Répcelakon a tűzoltók a helyi katolikus templomnál nyújtottak segítséget, ahol a tetőszerkezetet rongálta meg a vihar, Sárváron a Hunyadi János utcában pedig parkoló autókra dőlt fát távolítottak el az egységek. 


Vas vármegye területén a következő órákban is erős széllel kell számolni. Aki teheti, maradjon otthon a riasztással érintett területen. Ahol akadozik az áramellátás, tanácsos nem lemeríteni a mobiltelefont, hogy baj esetén segítséget lehessen hívni. Akinek halaszthatatlan teendője van, indulás előtt tájékozódjon az útviszonyokról, mert sok út le van zárva a kidőlt fák miatt.


Ha bárki bajba jutott embert, veszélyes helyzetet lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

 

Fotó: Sárvár HTP, Horváth Gábor/Kőszeg ÖTP, Könye Gábor/ Őriszentpéter ÖTE, Szanyi Attila/Ják ÖTE, Szombathely HTP


 

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Ráhúzta egy biciklisre a kormányt Szombathelyen a sofőr, felfüggesztett börtönt kapott
A Szombathelyi Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat. Emellett a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, a pártfogó felügyelet céljának elősegítése érdekében pedig külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott köteles alávetnie magát rendkívüli PAV vizsgálatnak, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn
Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord is hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.
Gyönyörű muzsikával köszöntötték a tavaszt
A múlt csütörtökön a Jászai Utcai Közösségi Tér fellépői köszöntötték a tavaszt, írja az intézmény Facebook-oldala.
Megyei II. osztály, déli csoport: borsot tört a Telekes a Csákánydoroszló orra alá, nyolcig jutott a Körmend és Nádasd
Az Egyházasrádóc és a Bajánsenye hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot, a Tanakajd és a Felsőcsatár viszont idegenben tudott nyerni.
Szombaton nyit a megújult KRESZ park és a Víztorony
A park 150 millió forintból szépült meg. Új játékok, burkolat, KRESZ táblák és padok várják a látogatókat.