km/óra
  2023.12.06., szerda  •  Miklós napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Bravúros fordítás a hajrában:  Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás 1-2

Bravúros fordítás a hajrában: Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás 1-2

A Merkantil Bank Liga 6. fordulójában a tavaly még élvonalbeli kispestiekhez látogattak a vasiak. A zöld-fehérek a hajrában előbb egyenlítettek, majd a ráadásban el is döntötték a három pont sorsát.

Nagy hőségben futottak ki a csapatok a Bozsik Arénában, a két gárda szurkolói csoportjai hagyományosan jó viszonyban vannak egymással, a meccs előtt egymást éltette a két tábor. A mérkőzés gyászszünettel kezdődött: Benkő Lászlóra emlékeztek meg a stadionba kilátogató nézők.

Az első öt perc nem hozott különösebb izgalmakat, a csapatok a mezőnyben küzdöttek, de nem nagy vehemenciával. A 7. percben Nyíri ívelte be a labdát a kispestiek kapuja elé, de Szabó Alex szögletre mentett a berobbanó Szvoboda elől. Rácz kornere után felszabadított a fővárosi védelem.

A 11. percben megvolt az első lövés is: Kocsis cselezgetett a bal szélen, majd a 16-oson belülről ballal tüzelt, Verpecz könnyedén védte a kapu közepébe tartó labdát. A 14. percben Kocsis szöglete után Benczenleitner fejelt, de a labda az oldalhálóban kötött ki. Az első negyed óra teljesen kiegyenlített játékot hozott, igazi ziccer egyik kapu előtt sem adódott. A 18. percben Rácz végezhetett el szabadrúgást balról, 22 méterről, az alapvonal közeléből, középpályásunk kapura tekerte a labdát, de Dúzs kiütötte a labdát.

A 20. percben komoly tűzijáték alakult ki a Haladás kapuja előtt: egy szöglet után Holman és Átrok is tüzelt, de lejött a labda mindkét alkalommal a blokkról, majd végül Kocsis tekerte el a labdát nem sokkal a bal kapufa mellé. A 24. percben jött az ívószünet – eddig kiegyenlített volt a játék, a piros-feketék voltak tán egy fokkal veszélyesebbek.

A rövid pihenő a Haladásnak kimondottan jót tett, a zöldek tartották a labdát, taktikusan passzolgattak, igaz, tették mindezt jobbára a saját térfelükön. Fél óra elteltével egyik kapusnak sem adódott dolga, sok volt a hiba a mezőnyben. A 33. percben Lovrics kerülhetett volna ziccerbe, de rosszul vette át a labdát Holman beívelése után. A vasiak lest jeleztek, de ez bizony nem volt az…

A 37. percben majdnem megszerezte a vezetést a házigazda: Holman ugratta ki Kocsist, a szélső elpörgette a labdát Verpecz mellett, de végül a bal kapufa mellett gurult ki a játékszer – ez komoly ziccer volt.

A játékrész hajrája a kispestieké volt, a Honvéd birtokolta többet a labdát, a játék teljesen áttevődött a szombathelyiek térfelére. A ráadásban Simut 22 méterről vállalkozott lövésre, Dúzs lehúzta a középre tartó labdát.

Az első félidőben nem esett gól, igazságos döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A szünetben érkezett Mohos Barnabás, a fiatal szélső Szvoboda helyére érkezett. A második játékrészt a Honvéd kezdte jobban: a 46. percben Bocskay vette célba a Haladás kapuját, a középpályás 22 méterről tüzelt, Verpecz magabiztosan ölelte magához a labdát. A 48. percben Rácz ugratta ki Horváth Rajmundot, a támadó a jobb szélen betört a 16 oson belülre, 8 méterről, éles szögből lőtt, Dúzs szögletre mentett. Egész jó iramban indult a második félidő.

A szünet után eltelt 15 percben jobb játékot láthattak a nézők, mindkét együttes bátrabban ment előre. A 63. percben villant az első sárga: Kocsist rúgta fel Csonka. A 64. percben a labda mögé Bocskay állt, aki 24 méterről jobbról jobbal a kapu bal oldalába tekerte a labdát (1-0). Talán Verpeczet is meglepte a lövés…

A 66. percben Kelement rúgta meg Lovrics a 16-oson belül, de Zimmermann nem ítél büntetőt – ez pedig büntető volt. A 68. percben jött a második ívószünet: nagyon fülledt meleg volt este fél 10 körül is a stadionban. A 71. percben Krajcsovics fűzte be a Hali védelmének jobb oldalát, de lövése után végül Nyíriről szögletre pattant a labda.

A 73. percben Szabó Alex egy szöglet után betalált a Haladás kapujába, de előtte Kovács lökte Verpeczet, így Zimmermann érvénytelenítette a találatot. Az utolsó negyed órára fordulva a fővárosiak lassították a játékot, a Hali ment előre, de megint hiányzott a kreativitás. Nem focizott jól a Hali, igaz, a Honvéd sem.

A 79. percben jött az egyenlítés! Csernik jobboldali beadását Jancsó a jobb kapufára fejelte, a kipattanót Mohos egyből, erőből középre lőtte, amelybe Jancsó tette bele a lábát, a labda így Dúzs kapujának jobb oldalába vágódott (1-1)! Váratlanul jött az egyenlítés.

A 82. percben Kovács Nikolasz kapott piros lapot. A bekk brutálisan rácsúszott Mohos lábára – jogos volt a kiállítás. Nehezen csillapodtak a kedélyek, közben mindkét tréner még cserélt is. Izgalmasnak ígérkezett a hajrá.

A 86. percben Krajcsovics kevergetett a bal szélen, de 13 méterről fölé lőtt. A 90. percben Cserniket buktatta Bocskay. 11-es! A hazaiak kapust cseréltek, ám ez nem segített: Csernik a kapu közepébe lőtte a labdát a jobbra vetődő Tujvel mellett (1-2)!

A 97. percben még volt egy kis botrány a pályán, a Hali edzője pirosat kapott.

A Haladás remekül hajrázott, így megérdemelten nyert.


BUDAPEST HONVÉD–SZOMBATHELYI HALADÁS  1-2  (0-0)
Budapest, Bozsik Aréna, 3119 néző, vezette: Zimmermann Márió (Berényi Ákos, Szabó Dániel)
HONVÉD: Dúzs (Tujvel 92.)– Kovács N., Szabó A., Lovrics, Benczenleitner – Adorján, Bocskay – Kocsis D., Holman, Kerezsi (Eördögh 84.) – Átrok (Krajcsovics 56.). Vezetőedző: Pinezits Máté.
HALADÁS: Verpecz – Nyíri, Jagodics M., Csonka B., Bolla G. (Bonsjak 67.) – Zvekanov, Szvoboda (Mohos 46.) – Horváth R. (Heles 84.), Rácz Barnabás  (Csernik 74.), Simut (Jancsó 67.)– Kelemen M. Vezetőedző: Alekszandar Jovics.
Góllövők: Bocskay (64.), illetve Jancsó (79.), Csernik (93.) 11-esből
Kiállítva: Kovács N. (82.)

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.