km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Bodrogi Gyula is részt vesz Törőcsik Mari utca avatóján Velemben

Bodrogi Gyula is részt vesz Törőcsik Mari utca avatóján Velemben

Pénteken avatják az utcát.

A táblaavatóra április 14-én, pénteken délután 15:30-kor kerül sor Velemben, a Törőcsik Mari utca és Cáki út kereszteződésénél, majd a Stirling-villában folytatódik az ünneplés, ahol a művésznő egykori férjével, Bodrogi Gyulával is lesz egy kerekasztal-beszélgetés – számolt be róla a nyugat.hu.

 

Ahogy mi is beszámoltunk róla novemberben szavazta meg a velemi képviselőtestület, hogy Törőcsik Mariről nevezzék el a falu egyik újépítésű házakból álló, még névtelen utcáját, és már akkor elhatározták, hogy idén tavasszal, halálának második évfordulóján szeretnék azt felavatni. A nyugat.hu megtudta, hogy a Törőcsik Mari nevét viselő utcában még csak egyetlen ház áll, egy épül és még az út sincs leaszfaltozva. A helyiek a nyugat.hu-nak azt mondták, nagyrészt eladták már a telkeket az utcában és szépen sorban kezdődnek az építkezések is, sőt, már az is biztosnak tűnik, hogy egy élelmiszerbolt is lesz itt.

 

Azt még nem tudni, hogy Törőcsik házából lesz-e emlékház vagy sem. A művésznő szülőfalujában, a Heves megyei Pélyen már kialakítottak egy emlékházat.

 

Fotó: Nagy Jácint/ Savaria Fórum archív

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak